Очевидно е, че основният мотив на Цветелин да излъчва по

...
Очевидно е, че основният мотив на Цветелин да излъчва по
Коментари Харесай

Криминален психолог: Във Вълково става въпрос за битова драма

„ Очевидно е, че главният претекст на Цветелин да излъчва по Фейсбук е, че е търсил внимание. Искал е да притегли погледите върху себе си. Цялата мотивация за тази драма е във връзка с загубата на обичаната ”. Това сподели престъпния психолог Неделчо Стойчев в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS.

Повод за изявлението с него са шокиращите фрагменти, излъчени онлайн във Фейсбук от село Вълково, които бяха проследени от хиляди фенове на обществената мрежа. Под дулото на револвера в продължение на часове Цветелин Цеков държеше някогашната си другарка и нейната майка. След дълги договаряния с полицията похитителят се съобщи. А в четвъртък, в ареста самичък постави завършек на живота си.

Той дефинира случая като битова драма, прераснала в барикадна обстановка. Извършителят има опит със пандизите и с психиатричната клиника и евентуално се е тормозил, че ще има отговор от силите на реда.

Когато въоръжен държи хора като заложници, може да ги уплаши, само че в съответния случай вероятността да ги простреля беше прекомерно дребна. В обстановката с сходни рецесии първите минути на рецесията са най-динамични, тъй като причинителят се стреми да направи надзор и да го вземат насериозно.

" Ако се тръгне със мощ при сходни случаи, след това договаряния няма по какъв начин да се отворят ", добави Неделчо Стойчев.

За случая от Пазарджик, при който 18-годишен умъртви 21-годишен мъж под претекст за ревнивост, психологът сподели, че това е въпрос на дълготрайно държание. „ Ревността е скрита експанзия. Това е опит да поставиш под надзор, а не е демонстрация на любов. Тук въпросът не е това, че момичето е с другия, само че младежът не е могъл да понесе контузията от изоставянето. Страшно е, че това момче на 18 година се разхожда с нож, чието острие е към 20 см. Тази подготвеност да взема решение проблемите си по силов метод, не е от този миг и евентуално има случаи на безотговорно държание от негова страна в фамилията, измежду другари, в учебно заведение ”, добави Неделчо Стойчев. Според него нападателят се пробва да заеме място измежду връстниците си, да утвърди своето его по отрицателен метод.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР