Очевидно е, че има проблем, ако МВР и Прокуратурата продължават

...
Очевидно е, че има проблем, ако МВР и Прокуратурата продължават
Коментари Харесай

Стоян Мадин по Дарик: Ако МВР и Прокуратурата продължават да затварят очите си, полицейското насилие ще продължи

" Очевидно е, че има проблем, в случай че Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата не престават да затварят очите си, както и законодателят,случаите на полицейско принуждение и неефективното следствие ще продължат и в бъдеще ", заявиадвокатът,бивш прокурор и съдияСтоян Мадин в предаването " Кой Говори " по Дарик.
Има ли България проблем с полицейското принуждение? Как да се защитим от тези, които ни пазят?
Мадин акцентира, че един от главните проблеми, свързани с полицейското принуждение в България, е неналичието на дейно следствие след случаите: " Липсата на съответно и бързо следствие нормално води до протичане на делата години, като най-после приключват с оправдателни присъди. Гражданите усещат това като безотговорност ".
Министерство на вътрешните работи ревизира себе си - казусът с прикриването
Бившиятпрокуроризразизагрижеността си във връзка с вътрешните инспекции от Министерство на вътрешните работи, като отбелязва, че законът в България разрешава прикриването на случаите: " Можем да се окажем в обстановка, в която по случай на полицейско принуждение работят точно сътрудниците на лицата, участващи в насилието. "

" Случаите, в които има следствие от " Вътрешна сигурност ", постоянно са неефективни. Материалите, които те събират, не могат да бъдат употребявани в съда като доказателство, и следва още веднъж да се образува досъдебно произвеждане. Това разрешава на делата да изтечат по отминалост или да потънат във влачещата се лична тежест. Резултатът е монотонно дело, в което всеки на края се обърква ", кометнира той.
Слабата подготовка на Министерство на вътрешните работи
Адвокатът посочи, че полицията в България се капсулира в себе си и не търси помощ от неправителствени организации и научната общественост, с цел да се направи справедлив разбор по отношение на проблемите и спазването на интернационалните стандарти: " Досега не е имало случай, в който Министерство на вътрешните работи са събрали на едно място всички каузи с полицейско принуждение и ги показали пред юристи и правозащитници, с цел да се срещнат с тях и да обсъдят казуса ".

" Очевидно е, че има проблем, в случай че Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата не престават да затварят очите си, както и законодателят,случаите на полицейско принуждение и неефективното следствие ще продължат и в бъдеще ".
Общественият напън
" Общественият напън постоянно заглъхва заради продължителността на делата ", казаМадин.

" В България се основава основа, която неблагоприятства развиването на главните права, като те остават на назад във времето ", добави юристът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР