Очевидно, че нервите му не издържат на човека, каза експертът

...
Очевидно, че нервите му не издържат на човека, каза експертът
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Борисов е много смешен, съветвам го да се прегледа


Очевидно, че нервите му не устоят на индивида, сподели специалистът по национална сигурност

Аз си мисля за това, че прокуратурата ни дава един доста неприятен образец по какъв начин тези, които би трябвало да опазват закона, в действителност непрестанно и поредно изпадат в ужасно несъгласие със личните си отговорности и го нарушават. Това, което отсъжда съдът е, че карцерът и на Милушев, и на Пламен, е незаконен ". Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ специалистът и учител по национална сигурност в Нов български университет проф. Николай Радулов. Коментарът у е във връзка това, че българският съд постанови, че карцерът на президентския секретар Пламен Узунов, случил се през предишното лято, е противозаконен.

" Всъщност, ние нямаме ли закононарушение срещу националната сигурност, когато тежко въоръжени мъже нахлуват в президентството? Не трябваше ли целият екип от чиновници на НСО да бъде уволнен? ", запита проф. Радулов, а по-късно продължи по този начин: " Защото, в случай че концепцията е да пазят президента от хора, които се движат по улицата и не са естествени и без да желаят ще влязат във вратата, или от някоя старица, която се е объркала къде е влезнала и си мисли, че е в ЦУМ, а влиза в президентството, то такава защита не ни би трябвало ", безапелационен е специалистът по национална сигурност.

" Президентът е висшият главнокомандващ. Какво би трябвало да се напише? Че могат да влизат в неговата институция и да се гаврят с него ли? ", разяснява проф. Николай Радулов въпроса за пълномощията на НСО.

„ Идеята да задържиш президентски консултант е единствено инструмент за това да унижиш президента. И ние виждаме по какъв начин това са едни непрекъснати опити. Първо, директивите, които даваше Борисов - беше да го създадат комичен (б.р. президента). Но президентът по някакъв натурален неустрашим метод не наподобява комичен, каквито и нелепости да се приказват по негов адрес. Докато Борисов наподобява доста комичен ", добави той.

" Вие нали сте забелязали, че тези 10 години, когато ни ръководи държавното управление на ГЕРБ, хората първо се задържат и по-късно се стартира събирането на доказателства. Наказателно-процесуалният кодекс е извърнат с хастара на открито. Такова нещо няма на никое място по света ", разяснява още специалистът по национална сигурност.

Той обърна внимание и на състава в НСО:

" От една страна има доста готови момчета, някои от тях са ми били студенти, момчета, които непрестанно се пробват да се самоусъвършенстват. Там има системи за подготовка и образование, дори сега този, който отговоря за подготовката на състава, е докторант в нашия департамент, и те се пробват да прокарат една напълно съвременна и елегантна линия на това, че би трябвало да се готвят да са подготвени за всичко, лицето, което пазят, да съумеят да го опазят, в случай че нещо се случи. Тренират, интересуват се от най-новите практики в международната активност по защита на изключително значими персони. Но има и хора, които всъщност ги интересува това, че имат статут, имат оръжие, карат бързи коли. Вие знаете, че още веднъж и още веднъж, и още веднъж има злополука след злополука след неспазване на разнообразни преимущества, които имат другите участници в придвижването - без пуснати светлини, без причина да се бърза, и това в действителност безпределно дискредитира тази работа. Тя има недостатъци. Самият метод, по който работи и пълномощията, които са ѝ дадени, са дефектни - толкоз необятен кръг от охраняеми. Тя всеки ден работи против себе си, тя се самокомпрометира ", заключи за НСО проф. Радулов.

" Аз си мисля, че те (б.р. гардовете от НСО) не контактуват директно със задкулисието, а дават информация на своите началници, които са свързани със задкулисието. Тук е резонният въпрос да запитаме: кое е това задкулисие? Тъй като, колкото по-нагоре се отива, толкоз са по-явни връзките на ръководещите с една или друга трибуквена формация ", добави той по тематиката „ НСО ".

Проф. Радулов разяснява и следващото неуместно изказване на премиера Борисов, който в този момент твърди, че ръководи рецесията.

„ Проблемът е, че той ръководи рецесията, а би трябвало да се ръководи противодействието на рецесията. Схемата на ръководство вие я виждате. Сутринта се споделя едно, по-късно се споделя противоположното. Казва се, че това назад е най-хубавото в света, а на другия ден се споделя тъкмо противоположното, което към този момент за другия ден е най-хубавото в света ".

А по-късно специалистът по национална сигурност продължи коментара си за министър-председателя ни Бойко Борисов:

„ Очевидно, че нервите му не устоят на индивида. Аз бих го посъветвал въпреки всичко да отиде да се прегледа, тъй като съгласно мен здравето му е в заплаха. При метода, по който живее и, както го виждам, се напряга, той не би трябвало да кара и автомобил, каквото прави непрестанно, тъй като ще се удари някъде, ще получи някоя рецесия. Забележете, от откровените самохвалства, които стартират с думите, че не обича да се хвали, ние стигнахме към този момент до открити закани. „ Нещата са толкоз положителни, подобен страховит рейтинг имаме в света, че в случай че не се получат резултатите от изборите, които би трябвало да се получат, нещата доста ще се объркат ". Кои са тези резултати от изборите е ясно, защото той го споделя. Но в действителност резултатите, с които се хвали, това са резултати, които демонстрират, че можем да теглим още и още заеми. Тоест, тези, които имат интерес ние да теглим заеми от тях, на драго сърце изясняват какъв брой сме положителни в тегленето на заеми. Но ние сме положителни и в усвояването на заеми. През декември изхарчихме над 3 милиарда, в този момент продължаваме да харчим безумно и евентуално до изборите ще успеем да изхарчим още 4-5 милиарда, като освен това продължаваме да взимаме заеми. Сега става дума за още един държавен заем от 200 млн. Най-вероятно страната ще посрещне смяната с празни джобове, както я посрещна през 1997 година "

" Аз мисля, че първо главната цел беше президентът - да се покаже какви разбойници са неговите съветници, помощници и секретар, само че тази цел не беше улучена. Има, несъмнено, и един различен детайл - детайл на злопаметност, защото Пламен Узунов в битието си на длъжностен вътрешен министър изрита един основен секретар, който основно беше пийнал, до момента в който беше основен секретар при госпожа Бъчварова. Той го „ изрита " ненапразно, а просто тъй като го хвана, и то с доказателства, че кара шефа на една от регионалните дирекции да окаже влияние върху изборния развой ", върна се проф. Радулов на тематиката с акцията против чиновниците на Президентството.

Източник:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР