Очевидно бомбата е била с намерение да убие, заяви шефът

...
Очевидно бомбата е била с намерение да убие, заяви шефът
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Главният прокурор е мишена, която е трябвало да бъде убита

" Очевидно бомбата е била с желание да убие ", съобщи шефът на Националната следствена работа и заместител на основния прокурор Борислав Сарафов, във връзка случая с кортежа на Иван Гешев.



По сведения на очевидци огненият дирек, който е изригнал е бил с височина 4-5 метра. На място се откри кратер с дълбочина 30-40 см. и диаметър близо 3 метра ", добави Сарафов.
Освен всичко друго, гърмежът е имал ясна устременост към пътя и към преминаващите коли, съобщи той.
" Очевидно взривното устройство е било с желание да убие, не е било за заплашване, не е било фойерверки, извънредно мощен гърмеж, в това число с осколки ", сподели още Сарафов.
Атентатът против него се случва единствено два дни, откакто той се завърна от Украйна. Малко след случилото се стана ясно, че Гешев пътувал дружно със фамилията си. Те били в брониран джип.
По непотвърдена информация по стъклата на бронирания автомобил има провали.
Взривното устройство било единствено на пет метра пред кортежа, когато избухнало.
" Взривът против кортежа на основния прокурор Иван Гешев е бил " ориентиран ", това настояват и източници, близки до спецслужбите. Според тях това демонстрира, че са действали експерти, които са знаели тъкмо по кое време и към кои коли да се задейства взривното устройство.
По време на гърмежа в региона на местността Ярема е имало интензивно придвижване, с оглед края на серията от почивни дни. За благополучие, най-малко за момента няма информация за потърпевш инцидентно преминаващ автомобил.
Този факт сочи, че възможните атентатори са знаели добре с какви коли се придвижва обвинител №1.
Междувременно от Агенция " Пътна инфраструктура "  съобщиха, че краткотрайно е лимитирано придвижването по път III-181 София-Железница-Ковачевци-Белчински бани. Причината е криминален случай.
Всички пътуващи от София до Самоков и назад се движат без ограничавания по път II-82 София-Пасарел-Самоков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР