Очертаващият се като бъдещ британски премиер Борис Джонсън каза, че

...
Очертаващият се като бъдещ британски премиер Борис Джонсън каза, че
Коментари Харесай

Борис Джонсън пак заплаши с твърд Brexit

Очертаващият се като предстоящ английски министър председател Борис Джонсън сподели, че Англия ще излезе от Европейския съюз на 31 октомври, без значение дали има договорка за изискванията по напускането или не, съобщи БГНЕС.
В изявление за BBC, любимецът да наследи Тереза Мей на премиерския пост на Острова се закани, че не блъфира и в действителност е подготвен за разновидността " корав " Brexit. Наскоро, такова изявление смъкна курса на английската лира, тъй като вложителите считат " твърдия " Brexit за най-нежелания вид.
Борис Джонсън сподели, че не се опасява да приказва за крайни позиции и повтори: " Обещанието ми е, че излизаме от Европейския съюз на Хелоуин, 31-ви октомври. " Джонсън сподели още: " Начинът да покажем на нашите сътрудници и другари, че сме съществени, е най-сетне да се откажем от пораженчеството и негативизма, които са ни обхванали като облак от толкоз доста време и да се подготвим решително и съществено за вид " корав " Brexit. "
Борис Джонсън още един път сложи под въпрос и заплащането на 39 милиарда лири от Англия, което беше контрактувано с Брюксел от настоящето държавно управление. Сумата се смята за обезщетение поради поети задължения на Обединеното кралство като член на Европейски Съюз и пропуснати изгоди за Европейски Съюз в многогодишната финансова рамка.
Отказът да се заплати тази сума сигурно ще настрои враждебно Брюксел в идните диалози с новия английски министър председател, още повече, че самият Джонсън призна, че няма по какъв начин да бъде решен казусът с ирландската граница без помощта на европейските сътрудници. Това е един от главните препъникамъни по договорката за Brexit, защото въвеждането на митнически режим сред Ирландия и Северна Ирландия не се смята от Европейски Съюз за вид, а и в случай че стане, евентуално настроенията вид " ИРА " още веднъж ще избуят с цялостна мощ в Ирландия. Джонсън обаче заприказва по какъв начин можело да се подходи сложно и надали не за всяка стока и услуга да се мисли какъв митнически метод да се приложи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР