Очертава се шестпартиен парламент, с шанс за седма партия, показва

...
Очертава се шестпартиен парламент, с шанс за седма партия, показва
Коментари Харесай

Център за анализи и маркетинг: ГЕРБ бие с 6,5% преднина, Герджиков на сигурен балотаж

Очертава се шестпартиен парламент, с късмет за седма партия, демонстрира национално изследване на Центъра на разбори и маркетинг.

Изследването на Центъра за разбори и маркетинг е извършено в интервала 22-26 октомври измежду 815 души посредством директно стандартизирано изявление " лице в лице ". Финансирано е със лични средства на организацията.

Според данните, на парламентарните избори за ГЕРБ-СДС биха дали своят вот 22,3 на 100 от твърдо решилите да гласоподават, следвани от " Продължаваме промяната " - 15,8 на 100, " Българска социалистическа партия за България " - 15,1 %, " ИТН " - 12,3 на 100. " Демократична България - Обединение " биха получили 11,8 на 100, Движение за права и свободи -10,3 %, " Изправи се БГ! Ние идваме " - 3,2 на 100. За " Възраждане " биха дали своят вот 2,5 на 100, за Вътрешна македонска революционна организация - 1,2 %. " Друга партия " дават отговор 3 %, а 0,3 на 100 ще отбележат " Не поддържам никого ".

„ Мисля, че всички се убедиха, че това да си първи не значи да си победител. Или в случай че някой си го поясняват като победа, това ще бъде пирова победа. Структурата на Народното събрание не е по-различна, в сравнение с предходните парламенти. И защо ще би трябвало да се схванат - би трябвало да се схванат за държавно управление в мандата на „ Продължаваме промяната “, разяснява Павлов.

„ 52% са твърдо решени да гласоподават, а под 50% сигурно ще гласуват”, съобщи още Юлий Павлов. Той уточни още, че броят на гласоподавателите в чужбина е намалял фрапантно:

„ Реалните гласоподаватели са единствено от България. От чужбина гласуващите са единствено 100-150 хиляди за разлика от предходните избори. Позитивизмът намалява”, добави Павлов.

Относно президентските избори Юлий Павлов беше безапелационен, че втори тур ще има и че балотажът ще е сред Румен Радев и проф. Анастас Герджиков.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР