Очертава се глобален недостиг на презервативи, заяви в петък най-големият

...
Очертава се глобален недостиг на презервативи, заяви в петък най-големият
Коментари Харесай

Шок заради COVID-19: Очертава се глобален недостиг на...

Очертава се световен дефицит на презервативи, съобщи в петък най-големият международен производител, откакто наложената обсада поради ковид го принуди да спре производството.

Другите огромни страни, които създават презервативи, са Китай, където породи епидемията от ковид и докара до затваряне на редица заводи, както и Индия и Тайланд, в които занапред набира скорост болестта от ковид.Малайзия е най-засегнатата страна от Югоизточна Азия с 2 161 коронавирусни инфекции и 26 смъртни случая.

Предвижда се наложената обсада да остане в действие минимум до 14 април.Малайзийската компания Karex Berhad прави един на всеки пет презерватива в международен мащаб. През последните 10 дни обаче тя не е произвела нито един презерватив от трите си заводи в Малайзия заради обсада, наложено от локалното държавно управление, с цел да спре разпространяването на вируса, съобщи Ройтерс.

Това към този момент съставлява дефицит от 100 милиона презерватива, които нормално се продават на интернационално равнище от мари като Durex, доставяни на държавни здравни системи, в това число на английската NHS или популяризирани посредством стратегии за помощи като Фонда на Организация на обединените нации за популацията.

"Ще забележим световен дефицит на презервативи на всички места, което ще бъде ужасно ", сподели пред Ройтерс изпълнителният шеф на Karex - Го Миа Киат и добави: "Притеснявам се, че за доста филантропични стратегии в Африка дефицитът няма да бъде единствено две седмици или месец. Този дефицит може да продължи с месеци ".

Производителите на други основни артикули като медицински ръкавици също се сблъскват с сходни проблеми при техните интервенции в Малайзия, отбелязва БНР.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР