ОЧАКВАЙТЕ ЖИВО ИЗЛЪЧВАНЕ ОТ 10 ЧАСА Новият 49-и парламент на България

...
ОЧАКВАЙТЕ ЖИВО ИЗЛЪЧВАНЕ ОТ 10 ЧАСА
Новият 49-и парламент на България
Коментари Харесай

#49 стартира в Деня на предателството и прошката

ОЧАКВАЙТЕ ЖИВО ИЗЛЪЧВАНЕ ОТ 10 ЧАСА

Новият 49-и парламент на България ще организира първата си тържествена сесия на Велика сряда – Деня на Предателството и Прошката, съгласно Християнската традиция.

Датата бе избрана от Румен Радев, в чиито президентски пълномощия е да привиква и разпуска Народни събрания.

На първото съвещание ще участват Радев, Йотова, както и служебният министър председател Гълъб Донев и членовете на петия длъжностен кабинет на президента.

Покани към посланиците на Русия и Беларус не са отправяни.

Заседанието по традиция се открива от най-възрастния народен представител – това в тази ситуация е ръководителят на предходното 48-а Народно заседание Вежди Рашидов.

След изборите на 2 април в Народното събрание откриха място шест политически обединения. Най-голямата парламентарна група е тази на ГЕРБ с 69 мандата. Това е с пет места повече от коалиция „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ), която има общо 64 депутати. Групата на „ Възраждане “ ще се състои от 37 народни представители, а тази на Движение за права и свободи от 36. Депутатите от Българска социалистическа партия са 23-ма, а на ИТН (ИТН) – 11.

По традиция на първото съвещание на новоизбрания парламент изказвания ще създадат представителите на всички партии и обединения. След това се планува да бъде определен и ръководител на Народното събрание.

Кандидатът за ръководител на Народното събрание от ГЕРБ ще бъде още веднъж Росен Желязков.

„ Възраждане “ също оповестиха кандидатура тази на юрист Петър Петров, третата по величина политическа партия в Народното събрание, няма да поддържа друга кандидатура.

Днес ще стане ясно дали останалите политически обединения ще имат оферти за председателското място в Народното събрание.

Велика сряда в християнската традиция е срядата на Страстната седмица. В православието тя се свързва с евангелската Притча за двамата длъжници, в която Иисус Христос сочи опрощаването на грешниците като по-важно от това на праведниците.

В деня на Светата и Велика сряда Иуда отишъл при юдейските първенци и уговорил измяната на Христос за тридесет сребърника.

На Велика сряда не се работи никаква домакинска работа. Трябва да забравите за чистенето, прането, шиенето и даже за готвенето. Ако някой престъпи това предписание, има вяра се, че умеенето му ще се отнеме.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР