Очаквате и заслужавате това от 2011 г., обърна се тя

...
Очаквате и заслужавате това от 2011 г., обърна се тя
Коментари Харесай

Шефката на ЕП Мацола: България да очаква положително решение за Шенген

„ Очаквате и заслужавате това от 2011 година ”, обърна се тя към българите и румънците и добави, че се надява и чака да има " задоволително решение ", разясни Мецола.

Председателят на европарламента посочи,че миграцията е изключително сензитивен въпрос и наподобява решенията би трябвало да се търсят с болшинство, а не с единогласие. Тя означи, че пет години след внасянето на законопроектите, свързани с миграцията, Европейски Съюз не може да откри излаз. „ Трябва да няма блокиращо болшинство в Съвета на Европейски Съюз, уверена съм и съм оптимист, че ще се откри решение на тези въпроси ”, сподели тя.

 

Мецола обясни, че са поискали лист на вътрешните гранични инспекции в Европейски Съюз и се оказа, че са повече от предстоящото. Вътрешните граници се затварят, тъй като политиката за защитата на външните граници не работи добре, разяснява Мецола. Според нея, в случай че на външните граници се вършат нужните инспекции на пътуващите, няма да има потребност да се възвръщат вътрешни граници. Решенията би трябвало да бъдат законодателни, а не политически, настоя тя, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Мецола съобщи, че чака доста сложна акция за изборите за евродепутати през юни следващата година. Тя не бе сигурна дали още веднъж ще има водещи претенденти за ръководител на Европейската комисия. Председателят на Европарламента даде висока оценка за работата на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. „ Мандатът на Фон дер Лайен не беше елементарен, тя е първата жена ръководител на комисията и се оправи доста добре ”, заключи Мецола.

 

Тя заяви, че още веднъж ще се кандидатира за евродепутат и означи, че първото съвещание на новоизбрания парламент е планувано за 17 юли 2024 година Мецола допусна, че изборът на идващ ръководител на Европейска комисия може да се отсрочи за идната есен, както е било при преизбирането на Жозе Барозу за началник на комисията.

 

Според Мецола множеството днешни евродепутати ще продължат работата си и в новия мандат. Тя предвижда, че центристите в бъдещия европарламент още веднъж ще бъдат болшинство.

Мецола изрази вяра до края на тази година да стартират договарянията за разширението на Европейски Съюз. Ако Украйна и Молдова са подготвени, договарянията би трябвало да стартират, настоя ръководителят на Екологичен потенциал.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР