Очакват се скоро кадрови промени и в правителството на Украйна

...
Очакват се скоро кадрови промени и в правителството на Украйна
Коментари Харесай

Нежелаещият избори Зеленски прави рокади и в правителството, и екипа си

Очакват се скоро кадрови промени и в държавното управление на Украйна и президентския екип. Екипът на президента Володимир Зеленски към момента не е взел дефинитивно решение по отношение на претендентите, оповестява УНИАН.

Ротациите в кабинета на министрите се възнамерява да бъдат извършени като част от " рестартиране на властта ", което стартира през февруари със смяна на управлението на украинската войска и продължи през март с разбърквания в Съвета за национална сигурност и защита, Службата за външно разузнаване и кабинета на президента.

Твърди се, че на 21-22 март Зеленски е уведомил всички уволнени чиновници за кадровите промени. Източници споделиха, че президентът е провел срещи с някои от към този момент някогашните членове на екипа и е попитал какви позиции биха желали да получат.

Екипът на президента към момента не е решил какво ще прави в бъдеще някогашният заместник-началник на кабинета на президента Андрей Смирнов. В същото време различен уволнен заместител, Алексей Днепров, може скоро да стане ректор на един от украинските университети. Уволнението е персонално предпочитание на Днепров.

Уволнението на първия асистент на президента Сергей Шефир, съветниците Михаил Радуцки, Сергей Трофимов, Олег Устенко, комисарите на свободна процедура Наталия Пушкарьова и Алена Вербицкая, съгласно изданието, също е обвързвано с " рестартирането на властта ".

Според източници в близко бъдеще Зеленски възнамерява да уволни различен заместник-ръководител, Андрей Сибига, който се занимава с въпросите на външната политика. Може да стане заместител външен министър. Вместо Сибига позицията в ще заеме Николай Точицки.

Зеленски утвърди в петък кандидатурата на бившия секретар на Съвета за национална сигурност и защита Олексий Данилов за поста дипломат на Украйна в Молдова. 

" Данилов ще продължи да работи в дипломатическо направление и по-конкретно съгласувах неговата кандидатура за нов дипломат на нашата страна в Молдова. Той ми заяви тъкмо тази визия за бъдещата си работа за Украйна ", сподели той.

Според Зеленски, Молдова е извънредно значима страна - както по повод на предизвикателствата пред сигурността в района, по този начин и във връзка с двустранното взаимоотношение.

По-рано тази седмица Зеленски освободи Данилов от поста секретар на Съвета за национална сигурност и защита (СНБО). На този пост бе назначен Александър Литвиненко, който преди този момент беше ръководител на Службата за външно разузнаване. Новият началник на СВР стана Олег Ивашченко.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР