Очакват се хакерски атаки по време на изборите за парламент,

...
Очакват се хакерски атаки по време на изборите за парламент,
Коментари Харесай

Министърът на електронното управление очаква хакерски атаки по време на изборите

Очакват се хакерски офанзиви по време на изборите за парламент, сподели през днешния ден пред " Нова телевизия " министърът на електронното ръководство Георги Тодоров. Той добави, че са взети ограничения за предварителна защита.

" За първи път в Европа бюлетините след края на изборния ден ще се броят онлайн и това е голямо предизвикателство. Такава процедура има единствено в Русия, а в Европа е казус ", сподели още министърът.

В отговор на въпрос Тодоров акцентира, че не всички Секционни изборни комисии ще могат да предават онлайн броенето на гласовете, само че на всички места ще има записи, тъй че след това да може всеки един заинтригуван да види какво се е случило. Той съобщи, че до 20 хиляди души ще могат да гледат в действително време броенето на бюлетини. Все още обаче не е ясно какви тъкмо ще са устройствата, които ще снимат процеса.

" ще завърши на 13-и март. Тя планува 12 хиляди устройства. След като дойдат, всяко едно от тях ще бъде прегледано и заредено. Тестовият интервал ще е към 12-13 дни и в случай че се наложи, ще се работи непрекъснато ", сподели Тодоров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР