Очакват се 1,7 милиона туристи през зимния сезон, от които

...
Очакват се 1,7 милиона туристи през зимния сезон, от които
Коментари Харесай

Очакват се 1,7 милиона туристи през зимата

Очакват се 1,7 милиона туристи през зимния сезон, от които 280 хиляди са се насочили към зимните спортове, а семейството на Банско и Пампорово за огромни събития в зимните спортове е рекламата за България. Това разяснява Румен Драганов, Институт за разбори и оценки в туризма пред " Блумбърг тв България ".
За българския туристически бранш влизането във " въздушния Шенген " няма да промени нищо, сподели Драганов. Големият проблем за страната ни е сухопътният Шенген, като той счита, че губим 6 милиарда евро за всяка година, в която не сме член на Шенген. Като пълноправното участие би повишило конкурентоспособността на българския бизнес.
" Отидете, в която желаете страна, вие минавате с необятна крачка през граничния контролно-пропускателен пункт, отидете с румънската граница с камион, отидете на гръцката граница с камион и вижте какви са опашките - километрични опашки ", разяснява Драганов.
Според него България губи и доста благоприятни условия за развиване на туризма по северната ни граница с Румъния, защото и двете страни не са член на пространството. Той изясни, че по северната граница може да бъде развито по същия метод като по Черноморието.
Очаква се мощен зимен сезон. Според Драганов семейството на стартове от международната купа по ски алпийски дисциплини в Банско и Пампорово е чудесна реклама и средство за доходи на страната ни, като над 200 телевизионни канал ще излъчат тези надпревари.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР