Очаквано, предвид цялата обществена нагласа, която обаче беше за оставка

...
Очаквано, предвид цялата обществена нагласа, която обаче беше за оставка
Коментари Харесай

Бойко Величков за оставката на Боби Михайлов: Това засега е почти нищо

„ Очаквано, поради цялата социална настройка, която обаче беше за оставка на всички управителни фактори. Така че това към този момент е съвсем нищо “, разяснява някогашният футболист и сегашен треньор Бойко Величков пред БГНЕС новината за оставката на Борислав Михайлов.

„ Не приказваме за реваншизъм, по-скоро за липса на доверие, че хората които остават ще подхващат съответни дейности по провеждането на Конгреса. Това значи да няма непозволено изключени клубове, тъй като не са създали нищо повече от вас, публицистите, а точно – свободно са си изразили мнението, че Борислав Михайлов не е подобаващ за президент на футболния съюз. Само че тези клубове бяха извадени и те към момента са отвън борда. Някои от тях нямат активност. Това е една от тематиките, които стои на дневен ред ".

" Следващата е организацията на Конгреса. Има или няма клубове-фантоми. По какъв метод сегашните ръководители убеждават някои делегати да гласоподават и така нататък и тъй наречените Именно поради това би трябвало доста почтеност и бистрота в процесите, които следват от тук нататък “, продължи Величков, който е и част от щаба на претендента за президентския пост в БФС Димитър Бербатов.

„ Чухме, че срокът от свикването до провеждането на Конгрес е най-малко два месеца, не виждам за какво би трябвало да се чака повече от това време. Днес бе тиражирана датата 15 март, което отива три месеца. Това за мен е неразбираемо, не знам за какво е това отсрочване, само че по-скоро въпросът е какво ще се направи или няма да се направи през това време “, сподели още той.

На въпрос дали чака бистрота на самия Конгрес Величков отговори: „ Всички знаем по какъв начин се действаше до момента. Или ще се спре звука, или картината, или ще бъдат помолени някои лица да изоставен залата. Истината е, че е един почтено извършен Конгрес съгласно съда – напролет на 2022 година, беше напълно излъчен онлайн от всички медии. Така би трябвало да бъде, с цел да може по-късно всеки да носи морална отговорност пред обществото “.

Величков разяснява и появяването на още претенденти за шефския пост в БФС – Христо Крушарски, както и спряганият под сурдинка Красен Кралев: „ В края на краищата, в случай че нещо Димитър (б.р. – Бербатов) е твърдял от самото начало, че неговото предпочитание е да се организира един същински почтен Конгрес, на който всеки е добре пристигнал, да си показа програмата и който решат футболните хора да бъде определен, само че по почтен метод, както написа в Устава “.

„ Този път сходен цирк с отдръпване на оставката няма да има ", безапелационен е Бойко. " Колкото и да се вършат, че са над нещата и не виждат публичните настройки, на хората в българския футбол им е ясно, че в последно време недоволството толкоз доста ескалира, че връщане обратно за тях няма. “

„ Новото управление би трябвало да има стратегия, която да стартира да следва от първия ден точка по точка. Казано на по елементарна език – би трябвало да се стартира да се работи, тъй като занапред следва сложното пред българския футбол “, приключи Величков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР