Очаквано правителството оцеля при гласуването на вота на недоверие днес

...
Очаквано правителството оцеля при гласуването на вота на недоверие днес
Коментари Харесай

Очаквано правителството оцеля, за вота на недоверие гласуваха само БСП, ИТН и „Възраждане“

Очаквано държавното управление оцеля при гласуването на вота на съмнение през днешния ден в Народното събрание. „ За “ гласоподаваха от Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, и „ Възраждане “, а ПП/ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи бяха „ срещу “.

Заради неуспех в енергийната политика „ Възраждане ”, Българска социалистическа партия и „ ИТН ” внесоха 72 подписа с искане за избор на съмнение. За да падне държавното управление обаче, са нужни 121 гласа в пленарна зала.

Още през вчерашния ден лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че в случай че този избор не мине, ще стартира да събира подписи за нов избор, този път поради неуспех в националната сигурнос, напомня „ 24 часа “.

По предложение на Българска социалистическа партия гласуването се излъчваше онлайн по БНТ1 и БНР. Освен това от левицата желаеха гласуването да се прави със ставане от място и поименно, само че това не събра поддръжка.

Вчера депутатите на свикано изключително съвещание отделиха 4 часа за диспути. По време на изявленията се използваха цветущи изрази, прилагателни и обвинявания кой е по-виновен за положението на бранша.

От Българска социалистическа партия обясниха, че през днешния ден да дали своят вот „ за “ рухване на държавното управление, тъй като то редовно унищожавало енергетиката с ударни темпове. „ Обричате ни да загубим енергийната си самостоятелност, вечно “, съобщи Георги Гьоков от Българска социалистическа партия.

От „ Възраждане “ изброиха няколко неща, поради които този кабинет бил нездравословен. Първо поради пътната карта за климатична индиферентност, която обричала въглищните ни централи, както и хората, които работят там. Обещанията за предоговаряне на проекта за възобновяване също не се случили.

Трето, поради плана АЕЦ „ Белене “, който нямало да се случи и подаряването на цялата инсталация за жълти стотинки. Четвъртата причина била прекратяването на концесията на пристанище „ Росенец “.

Думата за пояснение на вота от Има Такъв Народ взе Станислав Балабанов.

„ Ще ме погледнете ли в очите господин Кирил Петков, желая да задам един въпрос? Как се чувствате през днешния ден, откакто Бойко Борисов и Делян Пеевски ви поддържаха? Как се чувствате, че водачът на партията, която арестувахте, ви избави? Христо Иванов погледнете ме и вие – разбрахте ли дългата ръка на Движение за права и свободи къде ви погали? Как се чувствате? “, настоятелно питаше Балабанов.

„ Вие от ПП-ДБ доказахте, че извършихте най-унизителното и най-срамното деяние против българските жители – управлявате с най-голямото зло “, приключи той.

Шефът на Народно събрание Росен Желязков иронично се обърна към него, като му сподели, че в един миг речта му изглеждала като че ли ще запее българския вид на една ария на Деспина Ванди (гръцка певица – бел. ред.)./24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР