Очаквано! Народното събрание одобри със 125 гласа за, 100 против

...
Очаквано! Народното събрание одобри със 125 гласа за, 100 против
Коментари Харесай

Очаквано! Тройна коалиция върна хартиената бюлетина

Очаквано! Народното събрание утвърди със 125 гласа " за ", 100 " срещу " и без въздържали се импортираните от Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия промени в Изборния кодекс, с които се връща гласуването и с хартиена бюлетина, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" За " хартията гласоподаваха Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи.  Решението е на първо четене.

С този ваш избор одеве, вие ни принуждавате нас от „ Демократична България ” да създадем ново предложение. Това ще бъде въвеждане на преброителни центрове. И тогава вие няма по какъв начин да не го подкрепите, тъй като говорите за доверие и почтеност, съобщи в процедура след гласуването Ивайло Мирчев от Демократична България, обръщайки се към народните представители от Движение за права и свободи.

Очакваме да подкрепите това предложение за преброителни центрове, каквито има в Съединени американски щати, във Англия, имаше и тестово в България, тъй че чакам да ни подкрепите, съобщи още Ивайло Мирчев.

Мирослав Иванов от „ Продължаваме промяната ” съобщи от парламентарната естрада, че през днешния ден сме очевидци на следващия епизод на сериала „ Политически цинизъм ”.

Как ще обясните на българските жители, на честните български гласоподаватели, когато техният избор е манипулиран с това, че техните бюлетини съзнателно се вършат недействителни, по какъв начин ще обясните, че протоколите се пренаписват, по какъв начин ще обясните, че техните гласове се пият с чувалите по улиците, попита Иванов.

Надявам се да има правдивост и сред първо и второ четене гласуването с хартиена бюлетина да отпадне, съобщи още депутатът.

При последвалите две гласувания депутатите не утвърдиха импортираните от Костадин Костадинов от " Възраждане " промени в Изборния кодекс, само че утвърдиха тези, импортирани от Божидар Божанов и Ивайло Мирчев от „ Демократична България ”. Гласуваха 223 народни представители – „ за ” 123 гласа, „ срещу ” – 99, „ въздържал се ” –1.

При последните избори, когато имаше хартиени бюлетини, имаше над 160 хиляди бюлетини, които не бяха годни. Ние ще продължим да се борим, очевидно битката ще е дълга, съобщи след гласуването Кирил Петков от „ Продължаваме промяната ”.

Бойко Рашков сподели пред медиите в Народното събрание бюлетини, които по думите му, са безусловно неразбираеми. Машината е въведена точно по тази причина, с цел да може да се отстраняват всевъзможни опити за операция на вота на българските жители, съобщи Рашков. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР