Очаквано Мая Манолова подаде оставка като омбудсман в Народното събрание

...
Очаквано Мая Манолова подаде оставка като омбудсман в Народното събрание
Коментари Харесай

Мая Манолова тръгна към кметските избори със закана "да отвоюва столицата обратно"

Очаквано Мая Манолова подаде оставка като омбудсман в Народното събрание през днешния ден, с цел да се кандидатира за кмет на София. Тя пристигна в Народното събрание към 15:30 ч. пешком дружно с част от екипа си и разгласи претекстовете си за решението. Сред тях са " изчерпано самообладание ", както и че " не можела да спи нощем ", защото на някои от хората не е съумяла да помогне, а най-после институциите ѝ пречили да си прави работата, защото имала огромно утвърждение.

След като изясни, че тормозят нея и фамилията ѝ, тя сподели, че не е привикнала да живее под напън. " Не желая да се върша на воин, желая да си отвоюваме столицата назад. Промените постоянно са тръгвали от София ", добави тя.

Мая Манолова подаде оставка на четвъртата година от мандата си като омбудсман. Няколко часа по-рано тя показва, че съзнателно извършва отговорностите си като публичен бранител - изпрати рекомендация до премиера Бойко Борисов и ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева за национални политики за протекция на децата.

Днес Манолова отхвърли да отговоря на въпроси на медиите и единствено разгласи, че ще е цивилен претендент за кмет. Утре в НДК ще бъде образуван предприемчив комитет, който да застане зад кандидатурата на Манолова за кмет. На 11 септември тя ще бъде подкрепена от Българска социалистическа партия - партията, от която тя бе народен представител 10 години. Лидерът на социалистическата партия Корнелия Нинова разгласи, че Мая Манолова е дееспособен, деятелен и динамичен човек. Досега социалисти смятаха, че двете са в спор, само че се чака кандидатурата й да бъде одобрена и от пленума на " Позитано " 20 на 15 септември.

Макар едвам в понеделник публично да разгласи, че ще се кандидатира за кмет на София, Мая Манолова е в акция от месеци. По-рано денем и Йорданка Фандъкова разгласи кандидатура за нов мандат.

В понеделник до някои медии бе изпратено отворено писмо, в което жители желаят Мая Манолова да поведе смяната в България. Писмото, което се появи във фейсбук групата " Да подкрепим Мая Манолова ", е подписано от Христо Чешмеджиев - артист, Кристина Димитрова - певица, Ирена Пейкова - възпитател, Дани Милев - музикант, Веселина Портарска - лекар по стопанска система, Максим Генчев – режисьор и Калуди Калудов - тенор. В него се споделя, че те издигат кандидатурата й за кмет на София и ще се извърнат за поддръжка и към необвързани със статуквото дребни партии. Инициативата е наречена " Промяна за София и България ".

" Благоденствие, сигурност, смяна " е слоганът на Българска социалистическа партия за изборите за Велико национално заседание през 1990 година

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (57)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР