Очаквано, Камарата на представителите одобри препоръчителна резолюция по адрес на

...
Очаквано, Камарата на представителите одобри препоръчителна резолюция по адрес на
Коментари Харесай

Камарата на представителите пак поиска от Пенс да свали Тръмп от власт

Очаквано, Камарата на представителите утвърди целесъобразна резолюция по адрес на американския вицепрезидент Майк Пенс да започва 25-тата корекция на Конституцията на Съединени американски щати, с което да смъкна Доналд Тръмп от поста на президент броени дни преди края на мандата му (20 януари). Пенс може да стори това с поддръжка на 2/3 от членовете на държавното управление на съображение, че Тръмп не е кадърен да извършва отговорностите си.
Пенс има 24 часа да се съобрази с резолюцията. Ако не го стори, в Камарата на представителите може да бъде извършено ново гласоподаване, за пускане на процедура по импийчмънт. Но процедурата сигурно не може да приключи преди края на мандата на Тръмп, защото би трябвало да мине и през правосъден развой в Сената.
 Вече има републиканска поддръжка за импийчмънт на Тръмп, само че към този момент е минимална Вече има републиканска поддръжка за импийчмънт на Тръмп, само че към този момент е минимална
Около 20 конгресмени от редиците на Републиканската партия имат намерение да поддържат процедурата за импийчмънт на Доналд Тръмп, заяви...
Сегашната резолюция беше гласувана с 223 на 205 гласа, като въпреки всичко огромното болшинство конгресмени-републиканци поддържаха Тръмп, показва NBC. Едва 5 републиканци в Камарата на представителите поддържат публично събаряне на Тръмп.
По-рано Майк Пенс публично разгласи позиция за възможен импийчмънт на Тръмп – каква е тя,!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР