Очаквано ГЕРБ и ДПС отсрочиха за 10 години дълговете на

...
Очаквано ГЕРБ и ДПС отсрочиха за 10 години дълговете на
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС отсрочиха за десет години 8 млн. лева дългове на Главното мютфийство

Очаквано ГЕРБ и Движение за права и свободи отсрочиха за 10 години задълженията на Главното мюфтийство, които са малко над 8 млн. лв.. Промените в Закона за вероизповеданията бяха дефинитивно утвърдени през днешния ден макар съпротивата на огромна част от парламентарната група на " Обединените патриоти ", заяви " Дневник ".

На първо четене по предложение на Цветан Цветанов от ГЕРБ и Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи задълженията бяха опростени, само че поради остра социална реакция ръководещите се отхвърлиха от това решение.

Мотив за отсрочването на задължения е мюфтийството да стартира да се употребява от опцията да получава държавно финансиране до 15 млн. лв. на година. Днес Народното събрание записа, че през т.г. бенефициент на дотацията с изключение на Българската православна черква може да бъде само Главното мюфтийство от мюсюлманските изповедание. Целта е да се приключи въздействието от турския Дианет. От мюфтийството признават, че получават по 2 млн. лева на година. Мюсюлманското сунитско изповедание няма да бъде бенефициент.

След изключително съвещание на Председателския съвет в Народното събрание и гласоподаване с " въздържал се " от страна на депутатите от ГЕРБ предлагането на " Обединени патриоти " за безспорна възбрана на финансирането извън на вероизповеданията в България не бе признато. Миналата година бяха въведени частични ограничавания и бе дадена опция за държавно финансиране.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР