Очаквано беше цар Самуил да бъде приет за български владетел.

...
Очаквано беше цар Самуил да бъде приет за български владетел.
Коментари Харесай

Доц. Спас Ташев: Управляващите в РСМ ще намерят начин, за да се осъществи промяната в Конституцията

Очаквано беше цар Самуил да бъде признат за български държател. Фактите мъчно се одобряват в Скопие, само че това са те. Управляващите в РСМ ще намерят поддръжка в опозицията, с цел да се реализира смяната в Конституцията, защото без нея няма да има начало на договарянията за еврочленство. Това съобщи историкът доцент Спас Ташев от Българска академия на науките за " Твоят ден " по NOVA NEWS.

По думите му няма да има опозиция от страна държавното управление след постигнатия консенсус в историческата комисия. " До 1 година би трябвало да се изчистят различията по отношение на Средновековието. А до образователната 2024/25 година би трябвало да настъпят промени в учебниците за същия интервал. Имаме закрепени периоди, в Скопие настояват за вътрешнополитическа приложимост, че са целесъобразни, само че не е по този начин ", изясни той.

Според него в случай че е имало единна съгласуваност и координация с френското председателство, сме щели да получим по-рано тяхното предложение. " Разнопосочността и непоследователността изигра своята роля. Ще има интензифициране на контактите в историческата комисия отсега нататък ", счита доцент Ташев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР