Очакванията са през септември у нас да почиват 1,7 милиона

...
Очакванията са през септември у нас да почиват 1,7 милиона
Коментари Харесай

Хотелиерите по морето очакват силен септември

Очакванията са през септември у нас да почиват 1,7 милиона българи. Някои хотелиери възнамеряват понижение на цените два пъти - първоначално и в края на септември. Прогнозата за времето също е добра, тъй че краят на сезона може да се окаже по-успешен за хотелиерите.

Очакванията са през септември пътувания да подхващат към 150 000 българи, 30 000 от които в Гърция. Допълнителна опция за отмора дадоха и почивните дни към формалните празници - 6 септември, както и тези в края на месеца – към Деня на Независимостта.

В борбата за всеки екскурзиант хотелиерите към този момент пуснаха атрактивни предложения за края на сезона. Намаленията в родните курорти стартират от 30% и доближават до 50% в края на месеца. Дори и в по-големите курорти към този момент могат да се намерят свободни кревати на втора и трета линия.

Най-ниската цена за квартира край брега ще спадне до 7 лв., а къща по Беломорието най-евтино ще се намира за 47 лв.. В градските хотели край морето нощувките ще поевтинеят с до 60%. До края на септември към този момент са цялостни и хотелите в множеството планинските и спа курорти. 

Очакванията са през септември по гръцките плажове да има към 160 хиляди българи, а в турските курорти да почиват 110 хиляди българи. Цените на почивката в Гърция също потеглят надолу, само че с по-бавни темпове – с до към 30%. В Турция морето поевтинява с 30-35%, само че едвам през последните 10 дни на септември.

Още отстъпки се чакат и през октомври. Следващото лято обаче почивките ще нарастнат, предвиждат туроператорите. Въпреки упованията за по-евтино море в турските курорти поради по-евтината лира туроператорите резервират цените. Първо, тъй като продават пакетите в долари и в евро. Второ, тъй като множеството резервации са направени доста преди срутва на валутата на съседите.

При анулация на пътешестване с ферибот превозвачът е задължен неотложно да обезпечи на пострадалите различен транспорт, в случай че това е допустимо, до крайната точка на пътуването, изясняват правни специалисти. Преди дни стотици българи бяха блокирани по гръцките острови поради стачка на фериботните чиновници в южната съседка.

Ако няма опция за самолетен или автобусен транспорт, превозвачът е задължен да провежда до три нощувки. Ако почивката е част от туристически пакет, уредникът е задължен да възвърне сумите, като потърси отговорност от превозвача за проваленото пътешестване.

Всеки консуматор има право в двумесечен период да подаде тъжба до съответния транспортьор или уредник на пътуването, която се преглежда в период до един месец и до два месеца въпросът би трябвало да бъде решен с вероятно погашение на обезщетение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР