Очакванията са България да се размине с рецесията и да

...
Очакванията са България да се размине с рецесията и да
Коментари Харесай

Стоянов: Очакванията са България да се размине с рецесията и да има рязък спад на инфлацията

" Очакванията са България да се размине с рецесията и да има внезапен спад на инфлацията. Така че имаме положителни очаквания за отлична 2023 ", това предвижда Министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов пред Българска национална телевизия.

" Вероятността да влезем в еврозоната на първи януари 2024 е доста огромна. Правителството твърдо се стреми към тази дата. Инфлацията ще бъде измерена през април-май, когато е конвергентния отчет. Ние вършим съществени стъпки и съм убеден, че инфлацията ще стартира да спада ", уточни той.

Ембаргото на Европейски Съюз за импорт на съветски нефт, което влиза в действие на 5 декември, няма да се усети от хората у нас, увери той като посочи, че България съблюдава прецизно и глобите против Русия, и дерогацията за вноса на съветски нефт.

Правителството към този момент работи по намирането на решения за готовността на " Лукойл " да работи с различен тип нефт след 2 години, когато изтича дерогацията.

Стоянов подсети, че от първи януари рафинерията ще стартира да заплаща налози у нас, което ще понижи с 43% облагите на Русия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР