Очакванията ни са през първата година от въвеждане на толсистемата

...
Очакванията ни са през първата година от въвеждане на толсистемата
Коментари Харесай

До 600 млн. лв. от пътни такси се очакват през първата година след въвеждане на толсистемата

Очакванията ни са през първата година от въвеждане на толсистемата да съберем най-малко 550 - 600 млн. лв. от пътни такси, сподели пред публицисти през днешния ден зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

На превозвачите през днешния ден беше показан за разискване вид за платени сектори по пътната мрежа на страната с обсег близо 6000 километра, сподели Николай Нанков. В предлагането обсегът от платени сектори на пътищата е с съвсем 50 % сведен от първия вид, уточни Нанков, представен от Българска телеграфна агенция.

Държавата предлага рейсовете, обслужващи одобрените транспортни схеми да бъдат освободени от пътни такси. Ще заплащат единствено рейсовете, изпълняващи длъжностен и инцидентен транспорт, уточни Нанков, като още веднъж акцентира, че това към този момент е предложение, което предстои на разискване.

Агенция " Пътна инфраструктура " има цялостна подготвеност да стартира от 16 август техническа употреба на система за пътни такси, добави Нанков.

В Министерство на регионалното развитие през днешния ден се организира първото съвещание на Обществения съвещателен съвет по въвеждане в употреба на електронната система за таксуване на база време и изминато разстояние. То беше управлявано от заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. В него участваха представители на държавни институции, НСОРБ и на браншови организации от транспортния бранш.

Пред участниците в съвещанието беше показана работата по въвеждане в употреба на електронната система за пътни такси на база време и изминато разстояние. Били са дискутирани обсегът и цените на електронната система за прекосяване по републиканската пътна мрежа.

От обсега на платените сектори ще отпаднат пътищата трети клас. Пътните такси ще са обособени за автомагистрали, за първи клас път и за втори клас пътна мрежа, заяви още Нанков. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР