Очакванията не са оптимистични, защото такова решение се взема само

...
Очакванията не са оптимистични, защото такова решение се взема само
Коментари Харесай

Кога може да се отвори нова процедура за присъединяване към Шенген

Очакванията не са оптимистични, тъй като такова решение се взема единствено с единогласие, съобщи кореспондентът на Клуб Z в Брюксел Момчил Инджов

Въпросът за нашето присъединение към Шенген може да бъде отворен когато и да е, даже още тази година. Може да се свика и видеоконференция, без да е належащо министрите да се събират в Брюксел, а може и да е писмена процедура. От чешкото председателство може да се инициира постоянно. Това съобщи кореспондентът на Клуб Z в Брюксел Момчил Инджов за " Твоят ден ".

По думите му, рецензиите от Карл Нехамер са неразбираеми, тъй като е ходил на посещаване в Москва и има връзки с Русия. " Външната министърка на Австрия Крайселс получи подарък обеци от Путин, австрийската Народна партия има съветски връзки и това е необятно известно ", уточни той. 

Според него България има тресчици за дялане, само че има и неоснователни рецензии. " Има проблеми с защитата на външната граница. Очакванията за Шенген не са оптимистични, тъй като такова решение се взема единствено с единогласие. Пореден мотив за неоптимистична прогноза е пост на евродепутата Андрей Ковачев. Той нощес се е срещнал с австрийския канцлер и споделя, че се надява скоро да се откри решение за нерегламентираната миграция, което значи, че решение през днешния ден няма да има ", безапелационен е Инджов. И добави, че евентуално има метод по дипломатически път да се стачкува против позицията на Нидерландия, предава nova.bg.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР