Очакванията на всички пчелари са цените на меда да продължат

...
Очакванията на всички пчелари са цените на меда да продължат
Коментари Харесай

Бурканчето с мед ще става все по-скъпо

" Очакванията на всички пчелари са цените на меда да продължат нагоре, защото разноските скочиха много “, сподели пред публицисти пчеларят Галин Георгиев.

През 2021 година буркан мед се е търгувал приблизително за към осем лв., до момента в който тази година цената към този момент е към 11-12 лв., посочи той.

" Със сигурност има сътрудници, които няма да устоят на разноските. И сега има такива, които продават пчелини и се отхвърлят. В бранша липсва директна поддръжка към пчеларите “, сподели Георгиев пред Българска телеграфна агенция. 

Той добави, че браншът чака помощ по коронавирус мярка, само че размерът й не е явен, защото към момента не е разгласен бюджетът за бранша. По думите му обаче мярката няма да поддържа всички пчелари.

" По статистика на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) в България има над 800 хиляди кошера, от които над 700 хиляди са на аграрни производители. За предходната година поддръжка по коронавирус мярка са получили малко над 600 хиляди Останалите не могат да отговорят на изискванията на министерството “, изясни ръководителят на сдружението. 

Според него огромна част от критериите са неизпълними поради неправилната оценка на бранша. Има и пчелари, които вземат решение, че не е рентабилно да аплайват по тези ограничения, тъй като поддръжката е незадоволителна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР