Очакванията на комуникационните агенции и бизнеса за съвместната им работа

...
Очакванията на комуникационните агенции и бизнеса за съвместната им работа
Коментари Харесай

Изследване анализира къде се разминават българските комуникационни агенции и бизнесът

Очакванията на информационните организации и бизнеса за взаимната им работа не всеки път се покриват с действителността, демонстрира първото по рода си изследване, осъществено от организацията за маркетингови проучвания и съвещания Blue Point и консултантската компания the other half.

Според 68,4% от информационните организации главната причина да не могат да се ангажират с съответни бизнес резултати са ниските бюджети, а 51% дават отговор, че основна роля играе неналичието на ясно дефинирани цели от страна на клиента.

От друга страна, главният проблем за 52,8% от фирмите е неналичието на дълготрайна визия в изобретателния развой на организациите, следван от неприятното ръководство на времето - 48,3% от тях.

Изводите от проучването са, че за добра взаимна работа организациите би трябвало да стартират да слагат по-голям акцент върху вникването в същността на бизнеса и пазара, както и да работят постоянно с взор към задачите. Клиентът, от своя страна, би трябвало да оказва помощ на организациите с ясно дефинирани цели и метода им на премерване. Както и да взе участие интензивно в запознаването на организацията с пазара и бизнес логиката.

136 организации и 108 маркетингово дейни компании са взели участие в количественото онлайн проучване, извършено през януари и февруари. В него са показани всички йерархични равнища - от притежатели и шефове до стартови позиции в организациите. Изследвани са български и интернационалните компании от друг вид, величина и бранш.

Първото по рода си изследване, осъществено от организацията Blue Point, демонстрира, че упованията на информационните организации и бизнеса за взаимната им работа не всеки път се покриват с действителността.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР