Очакванията на избирателите на ГЕРБ и на обществото е да

...
Очакванията на избирателите на ГЕРБ и на обществото е да
Коментари Харесай

Социолог обяви какъв е шансът да бъде избран кабинетът Габровски


Очакванията на гласоподавателите на ГЕРБ и на обществото е да се образува държавно управление. Ние знаем кой с кого не желае, само че нямаме предложение по какъв начин да се излезе от тази обстановка. Това съобщи социологът Боряна Димитрова в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Експертите държавни управления са бягство от политическа отговорност. Те не са избирани, коя партия носи отговорност за тях? Ако нещо не се получи, кой желае отговорност от министър-председателя?, пита се политологът Любомир Стефанов.

Димитрова му отговори, че мандатоносителят. „ Предлагането на една експертна формула за мен беше добра. По-ясна политическа отговорност има, в случай че държавно управление бъде гласувано с първия мандат. При последващи опит имаме едно размиване на отговорност, уточни социологът.

„ Когато става дума за амбициозни, национални цели, те изискват договаряния с постоянно държавно управление. Едно служебно правителствоне би имало същата тежест “, акцентира тя.

В студиото бе показано експресно социологическо изследване на „ Алфа Рисърч “ с въпрос: „ Добре ли е Народното събрание да поддържа държавно управление на проф.? “. 45% от интервюираните дават отговор с да, 38% с не, а 17% не могат да отговорят.



Според Любомир Стефанов се вижда отвращение да вървим още веднъж на избори. „ Експертността е потребна за събаряне на напрежението. Партиите в Народното събрание желаят комбинации, които гласоподавателите не желаят “, уточни той.

„ Очаквахме препоръчаните министри да са специалисти, само че вместо това имаме хора, равно приобщени към партиите. Тези хора са не специалисти, които да са отдалечени от партии, а такива, които да имат мост към другите партии. Един кабинет, формиран с повече хора, близки до профила на проф. Габровски, би имал повече късмет да не бъде извергнат от политическите партии “, посочи Боряна Димитрова.

Тя сподели още, че вижда късмет да мине този кабинет към 30%.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР