Очакванията на хотелиери от област Смолян са за силен летен

...
Очакванията на хотелиери от област Смолян са за силен летен
Коментари Харесай

Силен сезон очакват в Смолянско, въпреки по-скъпите нощувки

Очакванията на хотелиери от област Смолян са за мощен летен туристически сезон, разяснява Георги Пампоров, ръководител на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР).

Около 20-30 % е прогнозното повишаване на нощувките в планинския регион поради инфлацията, само че нарастването на цените съгласно Пампоров не е толкоз ограничителен фактор за ваканционните пътувания. Въпреки или може би точно поради инфлационните процеси, хората не се стопират да харчат пари за пътувания, ваканции, вместо да ги държат в банки, добавя той пред Българска телеграфна агенция.

След лимитираните пътувания през пандемичните години, хотелиери от област Смолян регистрират нараснали резервации за това лято.

В Златоград има забележителен растеж на записванията, в Девин също е сериозен туристическият поток, съгласно данни на хотелиерския съюз.

Малките селски хотели в региона на горното поречие на Арда, както и в община Чепеларе се радват на нараснал интерес от летовници.

За Пампорово също се чака добра претовареност на хотелите през летния сезон, откакто предишното лято курортът доближи върха си за летния туризъм за последните години, изяснява Георги Пампоров.

Пешеходни, вело и авантюристичен направления в планината са желани от ваканционните групи през летния интервал в Смолянско.

Допълнителни туристи се притеглят и с богатия фестивален календар, включващ гайдаското надсвирване в Гела, Фестивала на дивите цветя, доста събори.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР