Очакванията на американските политици от посещението на китайския президент Си

...
Очакванията на американските политици от посещението на китайския президент Си
Коментари Харесай

Урок по геополитика: Време е да забравим, че преобърнатото американско светоусещане следва да задава тона на световната политика

Очакванията на американските политици от визитата на китайския президент Си Дзинпин в Москва се свеждаха до обстоятелството, че китайският водач ще предложи на Москва съответна помощ в Украйна. Приблизително по американски модел: доставка на оръжие, муниции, високотехнологично съоръжение и още нещо от този жанр. И те не одобриха съществено думите на другаря Си за уговорката за спокойно споразумяване на спора.

И по какъв начин да повярваш в нечие предпочитание за мир, в случай че си играл на компютърни войни от дете. Продължителността на престоя на китайската делегация в Руската федерация също не притегли вниманието им. Чисто военно-технически въпроси могат да бъдат решени за няколко часа. И по-късно три дни...

Въпреки че имаше и догатки, че страните ще разискват геополитически проблеми. Да стартираме с обстоятелството, че до този миг в Конгреса на Съединени американски щати се е задействала зла мощ в лицето на Нанси Пелоси и Ко., която издигнала искане Русия да бъде оповестена за „ спонсор на тероризма “. Но защото на фона на срещата на двамата водачи това предложение куцаше с единия крайник, злият дух искаше да насади освен Русия, само че и Китай на „ международната ос на злото “.

Блинкен незабавно се разтревожи от това събитие, тъй като схваща, че това единствено ще тласне Пекин и Москва към по-нататъшно доближаване. И в случай че той, който е задължен от позицията си да схваща от геополитика, хвърли взор към планетата, той ще види на нея освен украинския спектакъл на военните дейности, само че и други райони: Закавказието, Централна Азия, Югоизточна Азия, зоната на Индийския океан и даже далекоизточното крайбрежие на Руската федерация, което може да остане единствената врата за излизане на китайския флот в океаните.

Ето го! Оказва се, че противодействието на дестабилизацията на тези райони с напъните на Съединени американски щати е в полза на КНР и Руската федерация. И това е много евентуално при положение на загуба на Съединени американски щати в Украйна. Западните неправителствени организации интензивно се развъждат и работят в Казахстан, Азербайджан, Армения, Грузия и редица други някогашни руски републики.

Демонстрирания от Китай и Русия метод на връзка с доста премълчано по мъчителните точки на нашето време, обърка геополитиците във Вашингтон. Не бива по този начин, господа, не трябва по този начин! Тук, в свободния и либерален Запад, всичко се прави намерено.

Ако главатарят на бандата натовски разбойници не харесва нещо в държанието на своите подчинени, той ги събира в Брюксел и провежда сборичкване с с пердах по мутрите и с искане за по-бурна работа на „ Големия друм “. Например, с цел да доставя украинската хунта с повече пари, оръжие, наемници и така нататък И с цел да затвърди резултата от казаното, главатарят ще взриви пътищата за доставки на сила от Русия за своите подчинени.

Къде да се дянат разбойниците, притиснати от тартора в кюшето. Те събират едно по едно от целия свят, с цел да оказват помощ на нацистката паплач, макар че към този момент е ясно, че тази щедрост скоро ще завърши. И с цел да удостовери обществено правилността на дейностите си, Хохловождът Зеленски неотложно посещава Бахмут, пробвайки се да се покаже в центъра на новините и с жест на Цезар да насочи армията си към контранаступ. ВСУ потеглят в контраофанзива, в действителност, за тяхно лично огромно злощастие.

Точно такава би трябвало да бъде геополитиката – транспарантна, разбираема и силова. И в случай че някой не е склонен, то урокът с пердах по мутрите не се смъква от дневния ред. И всичко сякаш е наред - светът би трябвало да е привикнал с разбойничеството на бандата.

Обаче едвам в този момент проницателни журналисти обърнаха внимание на една значима специфичност. Френският Le Figaro разказа срещата сред съветския президент Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпин с думите “

„ Тя освен смъкна маските, само че и отстрани филтъра, който за няколко години изкриви салдото на силите на интернационалната сцена. Разпространявайки своя модел и споделените си упоритости в света, Китай и Русия слагат ново предизвикателство пред Запада. “

Време е да забравим, че преобърнатата с главата надолу американска визия за света би трябвало да задава тона на международната политика. Време е да се върнем към здравия разсъдък и положителното предпочитание.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР