Очакванията ми за предстоящия местен вот не са оптимистични. Те

...
Очакванията ми за предстоящия местен вот не са оптимистични. Те
Коментари Харесай

Демерджиев: Очакванията ми за предстоящия вот не са оптимистични

„ Очакванията ми за идния локален избор не са оптимистични. Те са свързани със сюжета от изтеклия запис . Той доста поредно се осъществя. И аз чакам той да се осъществя и организира до дъно. Целта е един най-малък брой гласове да се докара до един по-голям, което може да стане по доста метод - или със подпомагане, или с безучастие. “

Това сподели някогашният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

Премиерът реагира несъответстващо, сподели той по отношение на бедствието по Южното Черноморие

Той добави, че по-скоро чака да има безучастие.

„ Особено там, където има проведени изборни измами. Докато аз бях министър, в едни избрани махали успяхме да свалим интензивността тук-там от 40% на 10%. Ние успяхме да прекъснем връзката сред хората, които оферират и провеждат такива операции “, сподели Демерджиев.

Според него последните избори са посочили още един път, че машинното гласоподаване има своята значителност.

„ Това ще продължи “, добави той

„ Централната изборна комисия и държавното управление изостават малко с графика по осъществяване на нужните дейности, с цел да се обезпечи безпроблемното гласоподаване във всичките му аспекти “, изясни той.

Демерджиев добави, че е добре да бъде тестван и методът на работа на софтуера за преброяване, който е на сдружението „ Информационно обслужване “.

Няма да има доставка на нови устройства за локалните избори

„ Това би трябвало да се направи, макар че законът не планува категорично подобен надзор, само че не го не разрешава. И в случай че желаеме да сме сигурни по тази причина по какъв начин протича машинния избор, би трябвало да се ревизира работата на софтуера за преброяване “, сподели някогашният вътрешен министър.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР