Очакванията ми преди всичко са момчетата да са здрави. Момичетата

...
Очакванията ми преди всичко са момчетата да са здрави. Момичетата
Коментари Харесай

Любо Ганев: Целта пред националните ни отбори по волейбол е участие на четвъртфиналите на европейските първенства

Очакванията ми на първо място са момчетата да са здрави. Момичетата към този момент минаха първата фаза на шампионата в Италия, не престават към осминафиналите, задачата и пред двата тима е присъединяване на четвъртфинал. Това сподели президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

Той, дружно с треньора на мъжкия народен тим Пламен Константинов и състезатели на тима се включиха в самодейност на формалния сътрудник на волейболната централа.



Ганев добави, че пожелава на тима да са здрави, да зарадват българските почитатели, да създадат хубави мачове, тъй като по думите му е сигурен, че след всяка победа на българския тим най-малко с 20 % ще се усилва публиката в залата и почитателите пред телевизионните екрани.

„ Нашата цел е да върнем още веднъж имиджа да българския тим като най-популярния, най-атрактивния и най-успешния групов спорт, тъй като нашите момчета го заслужават. Те могат да го създадат и всички имаме вяра в тях “, изясни президентът на централата.

Запитан дали промяната на поколенията е довела до спада в игрите на националния тим Любо Ганев сподели, че не е единствено това.

„ Много от другите тимове са израснали, доста от състезателите от другите отбори играят в мощни шампионати, тъй че е обикновено “, счита той.

Според Ганев в последните години лицето, което българският волейбол показваше и при мъжете, и при дамите не е действителното.

„ Много е мъчно да станеш хазаин на Европейско състезание, условията стават все по-големи и по-големи “, разяснява още Любомир Ганев и напомни, че България е кандидатствала за това състезание преди четири години и добави, че се радва, че Европейската централа - CEV утвърди кандидатурата.

„ Мисля, че факторът домакинство е значим от няколко аспекта. Първо – желаеме да създадем оптималното, тъй като знаете, че у дома и стените оказват помощ, да дадем на тези момчета и на щаба този фактор – седмият състезател – това е нашата, българска аудитория, която във Варна е страхотна “, съобщи президентът на Българската федерация по волейбол.

По думите му публиката във Варна е потвърдила последните повече от 25 години, че е най-хубавата волейболна аудитория.

„ Естествено резултатът, който целим с хубавите мачове, е да запалителен повече почитатели да ни гледат пред тв приемника и повече деца да се записват да практикуват нашия обичан спорт “, сподели още Ганев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР