Очакваната продължителност на живота в САЩ се повиши през 2022

...
Очакваната продължителност на живота в САЩ се повиши през 2022
Коментари Харесай

Очакваната продължителност на живота в САЩ се повиши през 2022 г., но не достатъчно, за да изтрие жертвите на пандемията

Очакваната дълготрайност на живота в Съединени американски щати се увеличи през 2022 година, след две години на обилни спадове, провокирани главно от пандемията от Covid, съгласно отчет на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите, оповестен в сряда.

Данните на CDC демонстрират, че предстоящата дълготрайност на живота при раждане – какъв брой дълго се чака да живее бебе, родено през избрана година – е била 77,5 години през 2022 година, което е нарастване с 1,1 години по отношение на 2021 г. 

Броят обаче към момента изостава от предстоящата дълготрайност на живота в Съединени американски щати през 2019 година: 78,8 години.

„ Имахме този спад по време на пандемията Covid-19 и си проправяме път назад към числата, които видяхме през 2019 година “, сподели Стивън Улф, почетен шеф на Центъра за общество и опазване на здравето във Virginia Commonwealth University.

Други богати народи също означиха спадове през 2020 година, само че предстоящата им дълготрайност на живота стартира да се повишава отн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР