Очакваната покана за представянето на структурата и състава на Министерския

...
Очакваната покана за представянето на структурата и състава на Министерския
Коментари Харесай

Покана с 12 грешки изпратиха до партиите от ИТН

Очакваната покана за представянето на структурата и състава на Министерския съвет от страна на „ ИТН “ бе получена от Демократична България, ИБГНИ и Българска социалистическа партия по обяд. Но и в трите парламентарни групи писмото провокира съществено учудване.

Оказа се, че поканата е с общо 12 правописни и пунктуационни неточности, откри един от най-хубавите преводачи и коректори в ерудирано българско издателство, до който „ Труд “ се допита.

Прави усещане, че с изключение на лаконичността си, поканата е повече от обща. А множеството неточности, които бяха видяни незабавно на късите редове, провокираха стотици мнения във фейсбук.

Адв. Николай Хаджигенов разгласява поканата от Има Такъв Народ на своя профил, само че единствено за минути там последваха десетки реакции:

„ Неграмотността е повсеместна. Всички ми споделят, че това било несъществено. Ама ще ме простят - в случай че не можеш грамотно да се изкажеш, какви искания имаш за ръководство на цяла страна тогава! ", написа до ИБГНИ Мая Парчева.

„ Интересно... Може би, преди да стартират хора, владеещи по няколко езика, би следвало да се акцентира на владеенето на български език, който към момента е формален “, разяснява Мирослава Бодурова.

„ Има Такъв Народ - Има Такива Неграмотници! Ужас! Това е писано от четвъртокласник, на който преди малко са му подарили компютър втора ръка! “, възмущава се Нина Георгиева.

„ Не са ви определили дрескода за срещата – шнорхел и плавници “, отбелязва закачливо Калин Крулев по адрес на номинирания за министър председател от Има Такъв Народ Пламен Николов.

Междувременно от Българска социалистическа партия оповестиха сбито, че срещата на Пламен Николов с ПГ на алените ще е от 17.00 часа във вторник в зала "Изток " в Народното събрание.

От „ Демократична България “ също показаха, че ще отидат на срещата. Тяхната е от 15,30 часа, а Христо Иванов съобщи, че не е афектиран на Трифонов поради нападките му във фейсбук. „ Ако желаят нашата поддръжка, оставаме разполагаем, ние сме доброжелателни. Не сме персонално наранени. Дадох отговор на изказванията, които бяха отправени. Изобщо не става дума за някакви страсти ", сподели Христо Иванов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР