Очаквана беше втората вълна от пандемията Covid-19 и ние предупреждавахме.

...
Очаквана беше втората вълна от пандемията Covid-19 и ние предупреждавахме.
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова с мрачна прогноза след черния К-19 рекорд, попарил България

Очаквана беше втората вълна от пандемията Covid-19 и ние предупреждавахме. Това сподели пред БНР проф. Ива Христова, заместник-директор на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Според нея броят на инфектираните ще се усилва с навлизането в есенно-зимния интервал, само че предвижда, че днешният връх от над 8% позитивни проби няма да стане всекидневие.

"Все по-често ще сме очевидци на прекомерно огромен брой случаи. Здравната система ще издържи на това, само че фрагменти не се основават от през днешния ден за на следващия ден - изключително инфекционисти, които знаят тъкмо по какъв начин да се борят с инфекцията и по какъв начин тъкмо да влизат при пациентите. Те и в този момент са на едни нескончаеми наряди. Там ще е казусът ", акцентира проф. Христова.

Тя уточни, че по-отношение на смъртността България е в по-челните редици на Европейски Съюз: "Основната причина са съпътстващите хронични болести и немалката смъртност, която имахме в страната и преди Covid ерата ".

Във връзка с противоепидемичните ограничения проф. Ива Христова съобщи, че става дума за създаване на трендове за ограничения по места, а не да се затварят цели градове или цели предприятия.

По думите ѝ най-обещаващ в битката против ковид е препаратът ремдесивир, който блокира размножаването на вируса:
"Лечението обаче е сложно, би трябвало да се влияе на разнообразни равнища и това го сподели и лекуването на президента Доналд Тръмп ".

Като заплаха за срив в имунитета на всеки човек проф. Христова уточни острите респираторни болести: "Едно друго вирусно заболяване ще докара до сриване на имунитета и ще ни направи доста по-податливи на Covid-19 ".

Тя беше безапелационна, че носенето на маски е доста значимо, а избягването на всеобщо събиране на хора и поддържането на здравето с придвижване, уравновесена храна и отмора водят до повишение на имунитета.

Проф. Христова акцентира, че карантината е доста значима и би трябвало да се съблюдава съзнателно и отговорно.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР