Очакваме в тази страстна седмица, когато е време за равносметка,

...
Очакваме в тази страстна седмица, когато е време за равносметка,
Коментари Харесай

Йотова: Партиите да проявят разум, имаме голяма нужда от кабинет

Очакваме в тази буйна седмица, когато е време за равносметка, политиците да създадат своята и да има постоянно държавно управление, от което всички ние, от две години насам, имаме огромна потребност.

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, представена от БГНЕС.

" Нека първо да не слагаме каруцата пред коня ", сподели Йотова, разяснявайки опцията за нов длъжностен кабинет.

Тя съобщи, че и този път президентската институция ще съблюдава всички процедури – привикване на Народно събрание, а по-късно ще се завърти рулетката с мандатите.

" Дано да има съгласие сред партиите, тъй като през последните месеци доста се говореше за разсъдък и разговор. Ако те държат на своите обещания и не са ни излъгали по време на акцията, в този момент би трябвало да забележим реализацията им ", съобщи вицепрезидентът.

Според нея едно е несъмнено - нито кабинет, нито устойчиво държавно управление може да има с писма, молби, придумване, обещания.

" Трябва да има политическа отговорност и правила, а не подмолни сделки. Тогава и ние гласоподавателите ще повярваме, тогава ще има и устойчиво държавно управление ", акцентира Йотова.

" През последните две години партиите би трябвало да са научили много уроци и в този момент да проявят разсъдък. Разум, тъй като България би трябвало първо да се оправи с националния бюджет ", добави тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР