Очакваме указания от премиера Кирил Петков какво да предприемем оттук

...
Очакваме указания от премиера Кирил Петков какво да предприемем оттук
Коментари Харесай

Генчовска: Няма доклад, има писма със списъци, чакаме указания от Петков

Очакваме инструкции от премиера Кирил Петков какво да предприемем оттук нататък. Това съобщи министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска след председателския съвет в Народното събрание, в който взе присъединяване и ръководителят на ДАНС, съобщи кореспондент на БГНЕС .

На него бе разисквана обстановката с изгонването на 70 чиновници на съветското посолство и опасността Русия да закрие своята задача у нас, в случай че ние не оттеглим двете си ноти.

„ Дала съм тъкмо информация каква преписка е пристигнала при нас, какви инструкции сме поискали от Министерски съвет. Всичко е с гриф. Очакваме инструкции от премиера какво да предприемем оттук нататък. Той е осведомен за всичко това и чакам инструкции от него “, сподели Генчовска.

Тя съобщи, че има съгласуваност с премиера, говорено е с него.

„ Спазвали сме прецизно процедурата. Дошли са писмата със описите. Поискали сме инструкции от Министерски съвет, те са ни споделили какво да създадем и сме работили напълно по процедура “, посочи външният министър в оставка.

На въпрос дали има данни, че тези 70 души са работили срещу ползите на България, Генчовска съобщи: „ Това би трябвало да попитате ДАНС. Във външно министерство идват единствено имена с персонални данни “.

Попитана дали има отчет на ДАНС, тя отговори: „ Няма отчет. Има писмо със описи. Това писмо е подписано от ръководителя на ДАНС “, след което посочи: „ Две писма има със описи, подписани от ръководителя на ДАНС “. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР