Очакваме този месец, след една наистина активна борба на 10

...
Очакваме този месец, след една наистина активна борба на 10
Коментари Харесай

Радев: Очакваме този месец ядрената енергетика да се признае като зелена енергия |

Очакваме този месец, след една в действителност дейна битка на 10 страни членки на Европейски Съюз, измежду които и България, най-накрая решението нуклеарната енергетика да се признае като зелена сила. Това е един голям триумф, съобщи президентът Румен Радев в приветствието си към участниците в Сесията на Комитета на пълномощните представители на страните членки на Обединения институт за нуклеарни проучвания в Дубна, Руската федерация, на която тази година България е хазаин.

По думите на президента точно енергийната рецесия, която следим в международен мащаб, предизвика това трезво мислене за една чиста, налична, надеждна и икономична сила.

Ядрената енергетика способства за устойчивото развиване и повишението на качеството на живот в света, безапелационен е Радев.

Президентът означи, че по време на българското председателство на Комитета на пълномощните представители на страните членки през 2014-2017 година са взети значими решения за развиването на Обединения институт за нуклеарни проучвания - измежду тях са започването на строителството на Фабриката за свръхтежки детайли и полагането на първия камък в структурата на колайдера NIKA.

Убеден съм, че дружно и обединени ще продължим да работим, тъй че идващите генерации да имат по-чиста планета с нараснало качество на живот на всички жители, където и да се намират, съобщи още българският президент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР