Очакваме скоро новите лекарства за ковид на Файзер и Мерк

...
Очакваме скоро новите лекарства за ковид на Файзер и Мерк
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за новите лекарства за ковид

Очакваме скоро новите медикаменти за коронавирус на Файзер и Мерк и в Европейски Съюз.

Файзер и Мерк създадоха лекарство за коронавирус, което може би ще промени хода на пандемията

В конкуренцията за изработка на хапче за коронавирус Мерк и Файзер са водачи в създаването. Хапчето на Мерк, молнупиравир, към този момент е позволено за приложимост при възрастни в Обединеното кралство. През октомври Мерк подписа и съглашение за шерване на формулата за молнупиравир, което разрешава на 105 страни с ниски и междинни приходи да създават и популяризират пероралния антивирусен препарат за коронавирус 19. Тепърва изчакваме утвърждение от Европейски Съюз.

В началото на ноември Файзер пусна обещаващи предварителни резултати за своето хапче Паксловид, антивирусно средство, което работи в композиция с друго лекарство, наречено ритонавир. Файзер също по този начин неотдавна подписа съглашение с организацията на обединените народи, което ще разреши на фармацевтични компании в 95 страни да създават и да го популяризират. Според известие за пресата това съглашение може да направи лекарството на файзер, което за момента не е позволено никъде- налично за 53% от международното население до началото на февруари идната година.

Как работят медикаментите за коронавирус

Най-общо казано, вирусите са сложни за лекуване, тъй като отвличат клетките гостоприемници и по-късно ги употребяват за репликиране. Проблемът е, че е мъчно да се намесва вируса, без да се повреждат човешките кафези в процеса. Вирусите също мутират доста бързо, което прави антивирусните лекувания по-малко ефикасни изключително. Ето за какво е доста по-вероятно да ви е постановен антибиотик, само че не и антивирусно.

Антивирусните медикаменти нормално не са напълно нови или даже характерни за коронавирус. Хапчето на Мерк, молнупиравир, в началото е създадено за лекуване на грип. Антивирусното лекуване е нуклеозиден аналог, което значи, че вмъква неточности в генетичния код на коронавирус, нарушавайки способността му да се възпроизвежда. Теоретично, той единствено нарушава РНК на вируса, оставяйки ДНК на човешките кафези единствено.

Хапчето на Файзер, Паксловид, е протеазен инхибитор – сходно на медикаментите, употребявани за лекуване на ХИВ и хепатит С. То блокира ензим, който би трябвало на вирусът да се развъди, само че не нарушава генетичния код на вируса. Приема се в композиция с ритонавир, по-старо лекарство за ХИВ, което оказва помощ на хапчето Pfizer да остане в тялото по-дълго.

Инфо: https://www.besthealthmag.ca/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР