Очакваме Скопие да изпълнява реално Договора за добросъседство, както и

...
Очакваме Скопие да изпълнява реално Договора за добросъседство, както и
Коментари Харесай

Йотова: Няма да отстъпим от защита правата на българите в Северна Македония

Очакваме Скопие да извършва действително Договора за добросъседство, както и двата взаимни протокола. Задължително изискване, от което България няма да отстъпи, е вписването на македонските българи в Конституцията на Република Северна Македония. Основна полезност на Европейския съюз е зачитането на човешките права. Там, където човешките права не са предпазени, там не е Европейски съюз.

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред Кристиан Даниелсон – държавен секретар по въпросите на Европейския съюз на Кралство Швеция. Сред главните тематики на диалога сред двамата на „ Дондуков “ 2 беше разширението на Европейския съюз, оповестиха от прессекретариата на президента.

Даниелсон благодари на България за поддръжката по време на отминалото шведско председателство на Съвета на Европейски Съюз, както и за участието на Швеция в НАТО.

„ Надяваме се на позитивно развиване през есента във връзка с приемането на България в Шенген. Моята страна от дълго време е изпълнила критериите за участие, сигурна външна граница на Европейския съюз е “, съобщи вицепрезидентът Йотова и акцентира, че България разчита на поддръжката на Швеция. „ След оставката на министър-председателя Марк Рюте не знаем каква ще бъде позицията на Нидерландия “, уточни тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР