Очакваме повече туристи това лято. Тази положителна тенденция е плод

...
Очакваме повече туристи това лято. Тази положителна тенденция е плод
Коментари Харесай

Николина Ангелкова с много позитивни новини за България: Очакваме...

Очакваме повече туристи това лято. Тази позитивна наклонност е плод на нашите старания, стартирани още предходната година. Предвид ранните записвания чакаме растеж на туристите сред 7 и 10%. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия. Тя уточни, че водещи пазари за нас се обрисуват Германия, Русия Франция и Холандия.

„ Ръстът на плануваните чартърни полети от Франция и Холандия е с 80%. Други обичайно са Полша, Чехия и Израел. Там на база ранни записвания поръчките са с растеж към 25% “.

„ Най-хубавото и оценката на нашите старания на държавното управление са че съвсем 80% от туристите, които посещават страната ни, се връщат още веднъж. България е известна дестинация за фамилен туризъм “, обясни министър Ангелкова. „ Всяка една страна има места, на които предлага друг тип туризъм. Ние предлагаме разливен тип туристически артикули. Основно популяризираме България като дестинация за летен туризъм. За съпоставяне предходната година сме имали над 8 млн. туристи. Като цяло страната ни е позната за летен туризъм и ние няма по какъв начин да избягаме от това. Сега задачата ни е да надградим туристическия артикул. С популяризирането на културно-историческия, СПА туризма, селския туризъм “, обясни Ангелкова.

„ Важно е да се поучим от опита на другите страни, като Хърватска, да вземем за пример. При тях всяка една стока се полза с налог, който финансира туризма. Смятам, че до месец-два ще използван правната рамка в тази посока. Ще се наложи смяна допълнително от един закон “, сподели още министърът на туризма.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР