Очакваме първите 280 линейки до края на годината, съобщи министърът

...
Очакваме първите 280 линейки до края на годината, съобщи министърът
Коментари Харесай

До края на годината идват нови 280 линейки

Очакваме първите 280 коли за спешна помощ до края на годината, заяви министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев при подписването на контракта за осъществяване на плана за незабавната здравна помощ.

Във връзка с доставката за 400 коли за спешна помощ със съответното съоръжение, Ананиев съобщи, че има четири обособени позиции. По думите му две от тях са свързани с доставки на коли за спешна помощ за интензивни медицински грижи. „ Общият брой на тези коли за спешна помощ е 280. Приключи публичната поръчка. Имаме към този момент класиран победител. Надявам се още на следващия ден, тъй като имаме среща с спечелилия в публичната поръчка да сключим контракт. Идеята е до края на годината да дойдат първите коли за спешна помощ по тези две обособени позиции “, съобщи министърът. По думите му за другите две обособени позиции става въпрос за високопроходими коли за спешна помощ. „ На първия стадий нямаше претенденти. Това ни дава съображение да считаме, че в техническото задание има нещо, което тормози компаниите. Направихме срещи с тях. Разбрахме се за някои неща, които са включени в техническото задание, които нямат огромно значение за завършването на тази социална поръчка, само че тях ги тормози. На срещата участваха всички вероятни претенденти. Уточнихме нещата, които ги тормозят, пуснахме отначало публичната поръчка при започване на октомври месец, като офертите ще бъдат отворени на 20 ноември, тъй че и по тези две обособени позиции вървим напред в осъществяването на плана. Тази активност, обвързвана с колите за спешна помощ възлиза на стойност 38,3 млн. лева “, добави той.

Министърът посочи, че следва да бъде оповестена и втора социална поръчка с предмет закупуване на здравно съоръжение и инсталация в центровете на незабавна здравна помощ и техните филиали и 34 незабавни отделения към регионалните лечебни заведения. По думите му тази активност ще възлезе на към 22 млн. лева, съобщи кореспондент на Novini.bg.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР