„Очакваме от ЦИК да даде ясни указания кога и как

...
„Очакваме от ЦИК да даде ясни указания кога и как
Коментари Харесай

17 РИК се подготвя за монтиране на видеонаблюдението за избо...

„ Очакваме от ЦИК да даде ясни инструкции по кое време и по какъв начин да бъдат инсталирани нужните камери за видеонаблюдение, там където няма “. Това изясни регионалният шеф Ангел Стоев на поредна среща с цялостния състав на РИК – 17, която се организира през днешния ден. Той добави, че от Министерски съвет има обезпечени пари.

Необходимо е и разширение на видеонаблюдението в панаирните покои, в които ще се одобряват изборните протоколи. Там към този момент е направено противопожарно проучване, тествана е и редовността на електроенергийната мрежа.

В панаирните покои, за членовете на СИК, ще бъде обезпечена по една бутилка минерална вода. Вече са контрактувани щандовете за храни и питиета и наличието на медицински екипи.

Все още договорът сред „ Сиела-Норма “ и ЦИК не е реалност, заради което не е написана транспортната скица. От друга страна превозът от общините към РИК към този момент е конкретизиран. Областният шеф разясни, че служителите на реда ще могат да съпровождат с персоналните си коли колите на общините.

Отново беше издигнат въпросът за образованието на гласоподавателите за машинното гласоподаване. Това запитване ще бъде отнесено към ЦИК.

Предстои още една среща с целия състав на 17 РИК, която ще бъде директно преди вота.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР