Очакваме мандатоносителят „Продължаваме промяната” да проведе докрай разговорите за подкрепа

...
Очакваме мандатоносителят „Продължаваме промяната” да проведе докрай разговорите за подкрепа
Коментари Харесай

Нинова: НС на БСП одобри управленската програма, ще предложим ключовите решения в коалицията да се вземат само след съгласуване

Очакваме мандатоносителят „ Продължаваме промяната” да организира до дъно диалозите за поддръжка на държавното управление и да подсигурява минимум 121 депутати. Ако те не обезпечат тази поддръжка, на следващия ден няма да бъде импортиран кабинет. Ако такава поддръжка бъде обезпечена, Националният съвет на Българска социалистическа партия реши:

1. Одобрява програмата за държавно управление, която през вчерашния ден изработихме с сътрудниците от „ Продължаваме промяната” и „ Демократична България”. Ние сме задоволени от тази стратегия, най-много поради мощния социално-икономически пакет – безплатните учебници и медикаменти за деца, увеличение на вдовишката надбавка за пенсионерите, продължение на политиката за преизчисляване на пенсиите, пакета за поддръжка на младежи, деца и фамилии. Имаме поради поддръжката на българската стопанска система с продължение на компенсирането за цената на силата, въвеждането на патентен налог за микро и дребни предприятия и редица други ограничения, заложени в програмата. Получихме висока оценка за това, което сме постигнали като преговорен екип.

Удовлетворени сме от обстоятелството, че в програмата откри място наше предложение да се положат дипломатически старания за нормализиране на разговора сред България и Руската федерация, с оглед българския народен интерес.

2. Ако се стигне до кабинет, Националният съвет удостовери четиримата досегашни вицепремиер и министри.

3. Приехме решение да предложим на съдружните сътрудници един по-стегнат ред на взимане на решения в обединението, тъй като това до момента беше проблем – нарушената връзка. Това да стане посредством специфичния секретариат към съдружния съвет, само че и с един ангажимент – основни решения от национална сигурност, от външн политика, от народен интерес на България да се вземат единствено след авансово координиране в съдружния съвет и тогава да се работи.

4. Националният съвет реши, в случай че първият мандат не се реализира и ни бъде връчен трети, по избор на президента и по силата на Конституцията, да поставим всички старания и да водим договаряния за сформиране на кабинет, тъй като главната ни цел е да има постоянно държавно управление и работещ парламент, който да подсигурява непоклатимост на страната и сигурност на фамилиите в идващите сложни месеци.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР