Очакваме добър и стабилен сезон с ръст от над 10%,

...
Очакваме добър и стабилен сезон с ръст от над 10%,
Коментари Харесай

Милошев и Радев откриха лято ’24 в Несебър

Очакваме добър и постоянен сезон с растеж от над 10%, акцентира министърът на туризма

На публична гала пред Портите на Старинен град Несебър президентът Румен Радев, министърът на туризма Евтим Милошев и домакинът – кметът на Община Несебър Николай Димитров дадоха формален старт на летния туристически сезон. За първи път церемонията по посрещане на Лято 2024 се организира с присъединяване на президента.

Събитието се състоя под патронажа на президента на Република България Румен Радев и неговата брачна половинка Десислава Радева, в наличието на министри, кметове, представители на дипломатическия корпус, на туристическия бизнес, жители и посетители на морския град.

Сред формалните посетители на събитието бяха министрите на вътрешните работи Калин Стоянов, на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова, на опазването на здравето доктор Галя Кондева, на земеделието Георги Тахов и на младежта и спорта Георги Глушков, а също и посланици и представители на задачи от над 20 страни, регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова, както и някогашни министри на туризма.

Церемонията стартира с осъществяване на магнетичните български кабагайди и с ритуала „ Майка България “ пред портите на Старинния град. Държавните мъже бяха посрещнати по остарял български бит с питка и със признака на страната ни – българската роза.

„ Ние, българите, постоянно сме вярвали, че живеем на парче земя, което е райско място “, сподели министър Милошев и напомни античната алегория.

„ Живеем на кръстопът –  географски, сред Европа и Азия, културен и нравствен. И точно това ни прави разпознаваеми и достоверни. Това ни е направило през вековете гостоприемни и човеколюбиви – ние, българите, сме антична цивилизация от прочувствени, артистични и толерантни хора. А в днешните времена на комплицирани геополитически връзки и от ден на ден световни рецесии, тези качества стават все по-дефицитни и затова, все по-ценни “, съобщи министър Милошев.

Убеден съм, че няколко генерации модерни европейци пазят загатна за нашия „ Слънчев бряг “, за нашите слънчеви пясъчни плажове и своето вълнуващо българско лято, сподели още министър Милошев, обръщайки се към представителите на дипломатическия корпус и към гостите на Несебър и на Българското Черноморие.

Президентът Румен Радев акцентира смисъла на Несебър като част от листата на ЮНЕСКО за нематериалното културно завещание. Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, нека повече български общини наподобяват по този начин, сподели президентът.

„ Несебър съставлява всички тези известни на света дадености на България – тук съжителстват хилядолетната история на нашите земи с комфорта на модерните туристически услуги; великолепието на нашата природа с прословутото гостолюбие на локалните хора “, съобщи президентът и благодари за организацията на събитието – на секретаря по просвета, обучение и туризъм към Президентската институция и някогашен министър на туризма Илин Димитров за самодейността, на министъра на туризма Евтим Милошев за поддръжката и на домакина и „ мотор на събитието “ – кметът на Несебър Николай Димитров.

Пред публицистите министър Милошев напомни, че служебният кабинет е с ясно обрисуван времеви небосвод и неговата задача е да обезпечи провеждането на почтени избори, както и безпроблемното протичане на летния туристически сезон. Той изрази своя оптимизъм за един добър и постоянен сезон в идното Лято 2024 с явен ангажимент на институциите да обезпечат добър надзор и спокойна работа за бизнеса, а най-важният индивид в туристическия артикул – екскурзиантът да си тръгне благополучен и единствено с позитивни и красиви страсти.

„ Ще сме си свършили работата – и като страна и народ, и като бранш, в случай че всички си тръгнат със загатна за своето щастливо българско лято. Мечтая за това България да бъде асоциирана със слънце и хубост, антична цивилизация и богата култура; с гостолюбие, с достоверни български артикули и неповторимата й природа. И на първо място да бъде асоциирана с топли и усмихнати хора, подготвени да оказват помощ “, акцентира още министър Милошев.

След къса обиколка по калдъръмените улички на знакови забележителности гостите участваха на концерт на локални фолклорни сформира на площад Месамбрия в Старинен град Несебър.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР