Очакваме днес 150 българи да бъдат евакуиране от Одеса. Това

...
Очакваме днес 150 българи да бъдат евакуиране от Одеса. Това
Коментари Харесай

150 българи да бъдат евакуиране от Одеса днес

Очакваме през днешния ден 150 българи да бъдат изтегляне от Одеса. Това съобщи консулът на България в Одеса Кирил Апостолов.

„ От през вчерашния ден след първите гърмежи в Одеса започнахме мигновено да изпълняваме нашия проект за евакуация. Към днешния ден, в случай че всичко е наред, би трябвало до отпътуват от Одеса за България 3 рейса. Очакваме към 150 души да бъдат евакуирани в границите на днешния ден”, сподели той.

По думите му е обезпечен превоз за искащите да се изтеглят и за на следващия ден. „ Стараем се да осигурим подобен и за вдругиден. Само през вчерашния ден съм разговарял с 400-500 души. Хората са обезпокоени. Имат предпочитание да изоставен страната. Търсят разновидности, доста от тях напущат с автомобили”, уточни Апостолов пред Нова телевизия.

„ В Одеса нощта обстановката беше спокойна. Около 4:30 часа оповестиха, че се включват сирените за въздушна офанзива, само че нямаше такива и в следствие медиите опровергаха информацията. През нощта най-малко към региона на Консулството не са се чували взривове”, заяви още той.

„ За Киев новините са противоречиви. Всичко, което излиза, след минути се опровергава. Стараем се да ревизираме информацията, която четем”, добави консулът на България в Одеса Кирил Апостолов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР