Очакваме да се спазват поетите ангажинементи, нищо ново и нищо

...
Очакваме да се спазват поетите ангажинементи, нищо ново и нищо
Коментари Харесай

Христо Иванов: Няма да стане по старому. Нашата категоричност е да променим страната конструктивно и разумно

Очакваме да се съблюдават поетите ангажинементи, нищо ново и нищо ненадейно. Очакваме да се съблюдават нещата от прочетената от акад. Денков и Габриел декларация. Това съобщи Христо Иванов в ефира на NOVA. 

По думите му сега това е единствената настройка, която може да ръководи. Ние не желаеме да решаваме кадрови въпроси, а слагаме 7 точки, свързани с политики. ГЕРБ имат искания и това е разбираемо и обикновено, само че би трябвало да има явен формат за разискването на тези искания. Трябва да има схващане, че няма по какъв начин страната да продължи както до момента. Трябва всички да разберем – от водачите до локалната конструкция, че не може към този момент по този начин. Трябва да покажем по какъв начин я променяме страната, по какъв начин я реформираме, сподели още той.

„ Искаме явен механизъм при който с сътрудниците от ГЕРБ всяка седмица да се сяда и да се разисква “, безапелационен е Иванов.

Той е счита, че нямат задоволително доказателства, че имат една и съща вероятност за смяната в страната. Пример за това е, слагането на Сарафов. Президентът подписа указа за освобождението на Гешев доста мълниеносно,
явно е имало договорка.
Единственият метод е да се промени с ръководството на страната – би трябвало да се промени ръководството на службите. Във всяка партия има избрана раздразнителност, това е обикновено, сподели още Христо Иванов.

Според Иванов би трябвало да се сътвори механизъм, с цел да се промени напълно кадровата политика в страната.

„ Въпросът не е кой, а по какъв начин. Поставяме кардинални въпроси от най-широк публичен интерес и без решаването им няма по какъв начин – има един прекрасен британски лаф, че „ играта не си коства срещата “. Нашата решителност не е да хвърлим картите, а да променим страната градивно и рационално.
Няма да стане както досега “, изясни Христо Иванов.
Търсим платформа за единодушие, която би трябвало да сплоти всички публични сегменти. Трябва да се съгласим върху един общ план, които да сплоти всички за правосъдната промяна. Моята грижа е да се случи правосъдната промяна, нямаме право да не опитаме и това е нашата отговорност “, сподели той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР