Очакваме да получим покана така, както заявиха от най-голямата парламентарна

...
Очакваме да получим покана така, както заявиха от най-голямата парламентарна
Коментари Харесай

Карадайъ за кандидатурата на Мария Габриел: Подходът на ГЕРБ е правилен


Очакваме да получим покана по този начин, както обявиха от най-голямата парламентарна група, и ще се отзовем, разяснява водачът на Движение за права и свободи

Подходът на ГЕРБ е верен. Такъв коментар направи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пред публицисти в коридорите на Народното събрание по отношение на кандидатурата на Мария Габриел за министър-председател.  Според него това е стъпка напред.

„ Имаме претендент за министър председател, разгласен от първата политическа партия и то не в зала за гласоподаване, а задоволително рано “, означи Карадайъ.

По думите му, в случай че и в предходните парламенти партиите са постъпвали по този начин, може би са щели да излъчат постоянен кабинет.

„ Очакваме да получим покана, както обявиха от най-голямата парламентарна група. Ако получим такава покана, ще се отзовем “, сподели още Карадайъ.

На въпрос ще предложат ли министри в проектокабинета на ГЕРБ, Карадайъ прикани да не се изпреварват събитията.

„ В момента имаме разгласен претендент за министър-председател, дано да я чуем, както и целите.Те би трябвало да са най-малко 3 или 5. Мисля, че и тя не е очаквала и не е направила цялостна стратегия за ръководство. Трябва да чуем намренията й, с цел да можем да седнем да беседваме “, добави водачът на Движение за права и свободи.

„ Трябма да забележим каква формула оферират на властта. Много разнообразни чухме за последните две години и половина, само че нищо не се осъществя до момента “, уточни Карадайъ.

Карадайъ изрече съболезнования към околните на жертвите от злополуката в София на 6 май, при която починаха двама младежи.

Според Карадайъ не би трябвало да се " яхва непознатата покруса ".

„ Ако има потребност от промени в Закона за придвижване по пътищата, дано да не е на парче, а да се направи повсеместен обзор “, обърна внимание  лидерът на Движение за права и свободи.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР