Очаквам в най-скоро време Нидерландия да обяви пълна подкрепа за

...
Очаквам в най-скоро време Нидерландия да обяви пълна подкрепа за
Коментари Харесай

Радев: Очаквам Нидерландия да обяви пълна подкрепа за България и Румъния за Шенген

„ Очаквам в най-скоро време Нидерландия да разгласи цялостна поддръжка за България и Румъния за Шенген. “

Това сподели президентът Румен Радев след срещата му с албанския му сътрудник Байрам Бегай на „ Дондуков 2 “ в отговор на журналистически въпрос. Според Радев е допустимо страната ни да влезе изцяло в Шенген до края на годината, стига да се положат старания в още няколко посоки.

„ България е изпълнила всички условия за влизане в Шенген още 2011 година Това, че някои страни вземат решение свои вътрешнополитически проблеми, видяхме, че е мъчно да се промени и това е реалност, с който би трябвало да се съобразим, само че да създадем всичко допустимо тези бариери да отпаднат “ , безапелационен е Радев. Той акцентира:

„ Това, което получих като персонално увещание при голям брой диалози с премиера Марк Рюте бе едно само – пада Механизмът за сътрудничрество и инспекция и Нидерландия ще поддържа изцяло участието на България в Шенген без никакви ограничавания. “

Радев добави, че е уверен, че министър председателят Рюте ще съблюдава това. По отношение на позицията на Австрия, президентът съобщи, че е въпрос на увещание освен на политическото управление, само че и на австрийската общност , че това е нужна стъпка.

„ Това, което имах като сделка и с президента Александър Ван дер Белен, и с канцлера Карл Нехамер, е доверието за сигурността за българските граници “ , сподели Радев. Той напомни за българската самодейност за основаване на целева оперативна група , център за разследваща информация, въз основата на която да се организират съвмстни координирани акции за разтрошаване на незаконни центрове за трафик на мигранти .

Радев моли, започнатото на идейна основа да се довърши до дъно и добави, че това е значимо и за Австрия .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР