Очаквам увеличение на починалите. Леталитетът на това заболяване е 3

...
Очаквам увеличение на починалите. Леталитетът на това заболяване е 3
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров смята, че има законови пречки НЗОК да плаща за COVID отделения

Очаквам нарастване на умрелите. Леталитетът на това заболяване е 3 на 1000. Колкото повече хора се срещнат с това заболяване, толкоз повече ще починат. Това съобщи доктор Стойчо Кацаров, който е някогашен народен представител от ОДС от началото на века, ръководител на Центъра за отбрана на правата и опазването на здравето и по тематиката " ковид ".
Липсва организация на процеса, разкриват се едни структури, хвърлят се пари, без да се оцени резултатът от ограниченията, заключи Кацаров. Днес ние ще берем плодовете от неприятното положение на здравната система, сподели той пред Българска национална телевизия. И попита на каква база беше взето решение да се дават по 1000 лева на персоналните лекари поради ковид. Дават се пари на око, това не може да е стандарт, акцентира лекарят.
 И Варна обмисля Коронавирус болница, само че няма лекари И Варна обмисля Коронавирус болница, само че няма лекари
Идеята за основаване на профилирана болница за ковид набира скорост и във Варна.   " Обсъжда се вид, сходен на Пловд...
Според Кацаров, най-важното е, че медицинските стандарти не разрешават в избрани отделения да работят хора, разнообразни от съответните стандарти. По Национална здравна карта също има ограничавания. НЗОК не може да заплати по закон за отделения за Коронавирус, които в този момент се разкриват – тези законови трудности би трябвало да бъдат първо отстранени. Кой ще заплати, попита лекарят.
Д-р Стойчо Кацаров попита и за тестванията – какъв брой от тях са повторни, като изрази подозрение, че в действителност новите инфектирани може да са по-малко. Още преди месеци националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев съобщи, че всеки позитивен тест, който излиза за деня през Единния информативен портал, е нов. Идеята на тестванията, с изключение на диагноза, е да може да се карантинират контактни лица. РЗИ има ли потенциал – би трябвало да го направи държавното управление, настоя лекарят. И даде образец с Германия – в случай че в даден район инфектираните станат едиколко си души, съставът на РЗИ би трябвало да се усили с едиколко си души. В България проект няма – в случай че ние не можем да обхванем контактите, не прекъсваме веригите на заразяване, безапелационен беше той.
Може да се направи доста повече от това, което се прави. Може да се измият да вземем за пример улиците – с вода, с цел да не се подвига прахуляк и да се усилват аерозолите с вирус във въздуха. Може да се усили броят на рейсовете, на влаковете – простички ограничения, които ще дадат по-добър резултат от затваряне на едно или друго, заключи Кацаров.
Няма да е ефикасна битката с ковид, в случай че PCR тестванията не са безвъзмездни, сподели още Кацаров, който отново предизвести, че има доста данни, че тестванията не са 100% точни. Той обърна внимание и по какъв начин се записва всеки случай на заразна болест – има си разпоредба, само че до този миг по нея не се е записал ковид. Едва от през вчерашния ден това е почнало, твърди Кацаров.
 Коронавирусът по света: Числата в Съединени американски щати стават все по-големи Коронавирусът по света: Числата в Съединени американски щати стават все по-големи
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 50 869 414 и 51 243 488 съгласно американ...
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР