Очаквам строителният бранш да инвестира както в технологии, така и

...
Очаквам строителният бранш да инвестира както в технологии, така и
Коментари Харесай

Фандъкова: Очаквам строителният бранш да инвестира както в технологии, така и в кадри

Очаквам строителният отрасъл да влага както в технологии, по този начин и в фрагменти, тъй като човешкият фактор на терен е непостижим и с най-модерните новаторски технологии. Това е и едно от най-големите провокации, поради което се постанова нормално да водим диалози за недобро качество или за подобряването му. С тези думи кметът на София Йорданка Фандъкова се обърна към управлението на Камарата на строителите в България по време на конференция на тематика " Предизвикателствата и опциите в областта на строителството - ролята на нововъведенията, новите технологии и уменията ", проведена от Камарата и в. " Строител ", съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Фандъкова означи, че като кмет на града постоянно е насърчавала потреблението на нововъведенията и технологиите в строителството и посочи, че най-хубавият образец за комбиниране на строителството и науката е планът за метрото. Тя заяви, че до края на годината се чака да бъде подготвен и планът за фотоволтаична апаратура на метродепото в Обеля. 

 

Кметът подсети, че общината е въвела редица електронни услуги в интерес на хората и бизнеса, като е създадено мобилно приложение с над 230 000 документа, както и система за цифрово предаване на планове в областта на устройственото обмисляне, единна осведомителна система за издаване на административните актове на Столичната община, която е съкратила сензитивно административното обслужване  – от нужните преди месец или два, в този момент времето за обслужване е сред пет и седем дни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР