Очаквам сериозна парламентарна подкрепа за отмяната на забраната за тютюнопушене

...
Очаквам сериозна парламентарна подкрепа за отмяната на забраната за тютюнопушене
Коментари Харесай

Симеонов очаква подкрепата на депутати със съвест за тютюнопушенето

Очаквам сериозна парламентарна поддръжка за анулацията на възбраната за тютюнопушене в заведенията. Това разяснява вицепремиерът Валери Симеонов пред публицисти след съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие. Валери Симеонов съобщи, че импортираният законопроект дава отговор на упованията на обществото.

По думите му смяната би въвела естетика и правдивост при спазването и използването на закона, а не двуличие и лицемерие, както е в този момент.

Вицепремиерът Валери Симеонов се разгласи за връщането на остарелия режим, при който в обособени за задачата пространства, пушенето е позволено. Вчера министър председателят Борисов съобщи, че ГЕРБ няма да поддържат самодейността на Симеонов.

На въпрос от кои парламентарни групи чака поддръжка, вицепремиерът Валери Симеонов съобщи: " Очаквам от хора, които са със съвест, да гласоподават в поддръжка на този законопроект, защото той е потребен освен за туристическия отрасъл, той е потребен и за непушачи като мен. "

Очаква се още тази седмица партията, чиито водач е Валери Симеонов, НФСБ, след разискване в групата на Обединените патриоти да предложи законопроектите за разискване в пленарна зала. Законопроектът за промени в Закона за здравето, с които остарелият режим на тютюнопушене да бъде върнат, е направен от НФСБ. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР